Este periculos sa folosesti telefonul mobil daca esti insarcinata?
Una dintre cele mai mari griji pe care le-am avut cand eram insarcinata, a avut legatura cu modul in care stilul meu de viata afecteaza dezvoltarea si sanatatea bebelusului meu.
Referitor la cosmetice va povesteam de ce dupa 9 luni de sarcina aratam ca iesita din padure 🙂 .
Referitor la telefoanele mobile am avut de asemenea un foarte mare semn de intrebare si am fost la un pas sa-mi construiesc un portofel din staniol 🙂 . Pana la urma am ales sa il folosesc cat mai putin si chiar sa stau cat mai departe de el si de orice sursa de unde electromagnetice.
Stim cu totii ca folosirea indelungata a telefoanelor mobile poate avea mult efecte negative asupra organismului, printre acestea se numara insomnia, infertilitatea masculina sau cresterea nivelului de stres.
Dar intrebarea care ne framanta acum este: Poate o gravida sa foloseasca in mod curent telefonul mobil? Este sigur pentru bebelus?
Exista studii care ne spun ca atunci cand utilizarea telefonului este de scurta durata, nu exista riscuri pentru sanatatea mamei sau a bebelusului. Daca, insa, telefonul este folosit in mod exagerat si pe perioade indelungate, aceast obicei poate afecta dezvoltarea intrauterina a bebelusului si chiar poate duce la probleme de comportament in copilaria mica – cum ar fi hiperactivitatea.
Telefoanele mobile si radiatiile
Cum sa reduci expunerea la radiatiile emise de telefonul mobil
Traim niste timpuri in care suntem dependenti de telefon si nu neaparat in sensul rau. Telefoanele sunt o extensie a noastra si multe dintre activitatile pe care le facem zi de zi nu ar fi posibile fara ajutorul smartphone-ului.
- In loc sa vorbesti la telefon, trimite un SMS
- Scurteaza cat de mult poti toate convorbirile
- Inainte sa incepi o convorbire, cauta un loc unde semnalul este puternic
- Foloseste o pereche de casti cu fir, pentru a evita apropierea telefonului de cap
- Tine telefonul cat mai departe de tine atunci cand nu il folosesti
- Evita sa tii telefonul in buzunarul de la haine, va fi mult prea aproape de corpul tau, iar radiatiile emise pot afecta sanatatea bebelusului tau
- Nu tine telefonul mobil in dormitor, noaptea. Daca nu poti face asta, pune-l cat mai departe de patul in care dormi.
- Incearca sa folosesti telefonul doar la urechea stanga. Studiile arata ca folosirea telefonului pe partea dreapta a capului ne expune creierul mai mult la radiatiile telefonului mobil.
Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:
- Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
- Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
- Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
- Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte
******************************************************************
Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.
Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.
Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.
Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).
Comenteaza cu contul de FB
nu cred ca este foarte periculos daca vorbesti 1-2 ore pe zi. dar sunt care stau non stop pe facebook sau vb la el.
Sa-l folosesti in limitele normale e ok, cel mai probabil. Important este sa nu abuzezi.