VIDEO “Fără bariere” – Tot adevărul despre droguri

De-a lungul timpului, consumul de droguri a fost văzut, dar și tratat, ca fiind o problemă a individului consumator, însă, în realitate, consumul drogurilor afectează întreaga familie a individului (marea majoritate a consumatorilor trăiesc în medii familiale).

Decizia de a consuma sau de a se abține este de multe ori legată de relația individului cu familia, de existența și a altor membri consumatori în cadrul ei și, totodată, poate reprezenta un motiv pentru separarea familiilor, dar și pentru respingerea membrilor acesteia.

Consumul drogurilor este o problemă cu consecințe grave asupra sănătății fizice și mentale, dar și una socială, la nivel global. Tinerii sunt cei mai vulnerabili în fața acestor riscuri, deoarece sunt expuși unui mediu social și cultural în care consumul de droguri este promovat sau acceptat.

Obiectivele urmărite sunt educația și conștientizarea, respectiv furnizarea de informații complete și corecte despre riscurile asociate consumului de droguri, efectele acestora asupra sănătății și vieții sociale, precum și acordarea de suport pentru cosumatori, respectiv facilitarea accesului către unitățile de tratament medical și suport psihologic.

Ziua 9 – Fără Bariere, la București

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse:

Georgiana a pierdut tot și când a ajuns la cel mai de jos nivel a fost salvată și a primit sprijin pentru reabilitare de la minunata echipă #TeenChallenge. Astăzi misiunea ei este de a le vorbi tinerilor din întreaga țară despre pericolul consumului de droguri și de a-i ajuta pe cei care au căzut în această capcană să revină la normalitate.

Alături de Andrei și Mark, care ne-au fost alături și zilele trecute în caravana „Fără bariere„, Georgiana și-a spus în această după-amiază povestea în fața a sute de tineri care au fost prezenți la Sala Palatului din București.

Am avut-o alături de noi și pe curajoasa actriță Eugenia Șerban, mamă de băiat dependent de droguri, care și-a povestit cu sinceritate drama de a avea un fiu dependent de droguri și chinul pe care încă îl trăiește.

Evenimentul de astăzi a fost un carusel de emoții diverse – de la lacrimi de tristețe și neputință, la bucurie, speranță și zâmbet. La final, s-au strâns lecții dure de viață, învățăminte și tips&tricks despre cum și ce au tinerii de făcut pentru a nu cădea pradă drogurilor care le pot distruge viețile.

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *