Termeni si conditii

1. Acceptul conditiilor de folosire

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Prin denumirea de “Meseriadeparinte.ro” ne referim atat la blog, la Pagina de Facebook, la contul de Instagram , precum si toate platformele online si de Social Media asociate.

Folosirea acestui blog, a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului Meseriadeparinte.ro esti de acord sa respecti aceste reguli si vei fi in exclusivitate raspunzator pentru tot ceea ce intreprizi in legatura cu Meseriadeparinte.ro.

Ana Maria Mitrus isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment structura, continutul si serviciile oferite de Meseriadeparinte.ro sau poate suspenda functionarea acestuia cu sau fara o instiintare prealabila.

Regulile de utilizare a blogului Meseriadeparinte.ro pot fi modificate in orice moment, fara o anuntare prealabila a utilizatorilor, iar intrucat aceste reguli sunt oricand accesibile pe blog, tie, in calitate de utilizator, iti revine responsabilitatea sa le cunosti si sa le respecti.

Ana Maria Mitrus isi rezerva dreptul de a stabili reguli suplimentare in cadrul anumitor servicii ale blogului (mentionate in mod explicit la respectivele servicii) care vor fi considerate parte integranta a conditiilor generale de folosire a Meseriadeparinte.ro.

Daca nu estide acord cu modificarile aparute si nu mai doresti sa fi abonat la Meseriadeparinte.ro, sau pur si simplu la un moment dat doresti sa renunti la aceasta calitate, va trebui sa anunti acest lucru printr-un e-mail pe adresa ana@meseriadeparinte.ro pentru a fi sters din baza de date.

Aceste reguli statueaza modul de folosire de catre utilizatori a blogului Meseriadeparinte.ro, iar relatiile sau eventualele probleme ce pot aparea sunt guvernate de legi aplicabile in Romania.

2. Inscrierea/inregistrarea in baza de date Meseriadeparinte.ro

2.1 Inscrierea/inregistrarea in baza de date Meseriadeparinte.ro se face prin completarea unui formular online, fie direct, fie in cadrul unor concursuri, campanii, quiz-uri s.a.m.d, puse la dispozitie de Meseriadeparinte.ro. Informatiile furnizate benevol in acest formular trebuie sa fie corecte si complete. In cazul furnizarii unor date false sau incomplete, Ana Maria Mitrus are dreptul sa refuze sau anuleze calitatea de abonat Meseriadeparinte.ro.
Ca abonat Meseriadeparinte.ro, esti de acord sa respecti termenii si conditiile (regulile) mentionate aici si vei fi in exclusivitate raspunzator pentru tot ceea ce intreprinzi in legatura cu Meseriadeparinte.ro.

2.2 In urma utilizarii de catre tine a blogului Meseriadeparinte.ro, proprietarul acestuia poate obtine diverse informatii despre tine, cum ar fi: numele si prenumele, adresa, numarul de telefon, adresele de e-mail, data nasterii, starea civila, ocupatia, studii, venit, informatii despre domeniile de interes personal.
Toate datele furnizate de catre tine vor fi folosite doar in scopurile enumerate mai jos si cu respectarea intocmai a drepturilor si libertatilor tale cu privire la viata privata, consfiintite si garantate de legislatia romana in vigoare. Acest set de informatii este denumit in continuare generic “Date”.

Datele pot fi folosite in scopuri asociate functionarii blogului, comercializarii produselor proprii si ale partenerilor sai, pentru:

• a – statistici – in vederea generarii de statistici utile administrarii blogului; realizarea studiilor de piata, de produs si marketizarea produselor Meseriadeparinte.ro si ale partenerilor sai;
• b – folosirea de catre tine a serviciilor blogului care sunt disponibile prin logare precum: forum, newsletter, concursuri, sfatul expertului.
• c – abonarea la newsletterul blogului in vederea trimiterii de materiale informative din site, reclama, marketing si publicitate de catre Meseriadeparinte.ro sau partenerii/clientii sai, abonarea la newsletter fiind optionala;
• d – in vederea participarii tale la concursurile organizate de Meseriadeparinte.ro si partenerii sai (sponsorii concursurilor) si a acordarii premiilor castigatorilor; in acest scop participantii la concursuri isi dau implicit acordul ca, in cazul castigarii unui premiu, sponsorii pot primi datele lor personale in vederea contactarii si expedierii premiilor; tot in acest scop vor fi facute publice datele castigatorilor la concursuri care constau in: nume, prenume si localitatea de domiciliu.
• e – ofertarea de produse si/sau servicii catre tine;
• f – solutionarea cererilor, intrebarilor, sugestiilor sau a reclamatiilor tale;
• g – contactarea ta (prin posta, e-mail, sau telefon) in legatura cu oferte de produse comerciale si invitatii la evenimentele Meseriadeparinte.ro, ale partenerilor si clientilor sai.
• h – Se considera ca prin acceptarea termenilor si conditiilor de utilizare si a regulilor de confidentialitate, respectiv prin inregistrarea/inscrierea ca membru in acest site, ti-ai dat acceptul expres si fara echivoc ca datele tale personale sa fie prelucrate in scopurile enumerate mai sus.

2.3 Meseriadeparinte.ro se obliga sa pastreze confidentialitatea acestor date.

Meseriadeparinte.ro nu incurajaza spam-ul si nu face publice datele furnizate de utilizatorii sai fara acordul explicit al acestora.

Meseriadeparinte.ro poate oferi partenerilor sai informatii de ansamblu referitoare la domeniile de interes ale abonatilor la newsletter, sau informatii statistice generale privind structura listei de abonati, dar aceste informatii nu vor include date personale de identificare, cu exceptia cazurilor in care membrii accepta in mod explicit acest lucru si doar in cazul particular al concursurilor pentru castigatorii respectivi.

Furnizarea datelor personale catre Meseriadeparinte.ro nu implica obligativitate utilizatorilor de a pastra datele personale in baza de date, iar acestia pot refuza furnizarea acestor date si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date.

Datorita modului prin care datele cu caracter personal sunt stocate de blogul Meseriadeparinte.ro, Ana Maria Mitrus nu poate fi facuta raspunzatoare in nici un fel de pierderea acestora sau de copierea informatiilor de catre persoane neautorizate, prin folosirea de aparatura sau software de interceptare.

La sesizarea utilizatorilor, Ana Maria Mitrus va lua toate masurile si va pune la dispozitie toate fisierele necesare organelor competente abilitate sa rezolve acest tip de infractiune.

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul blogului sau de a afecta serverul pe care ruleaza blogul Meseriadeparinte.ro, va fi considerata o tentativa de fraudare a blogului detinut de Ana Maria Mitrus si va determina cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.

2.4 Orice cerere in vederea stergerii datelor personale inregistrate in baza de date Meseriadeparinte.ro, se va trimite (mentionand numele complet, adresa de e-mail si adresa de domiciliu trecute la contact in baza de date si data cererii) de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa ana@meseriadeparinte.ro.

2.5 Meseriadeparinte.ro se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti, cu exceptia operatorului de marketing direct si exceptia mentionata la art. 2.2-d. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

2.6 Meseriadeparinte.ro certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de legile in vigoare privind protectia persoanelor inregistrate in baza sa de date cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Printre aceste drepturi se numara (dar fara a se limita la acestea):
• a- Dreptul de acces la date: dreptul de a obtine, la cerere si in mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care va privesc sunt sau nu sunt prelucrate de Meseriadeparinte.ro, precum si alte informatii relevante cu privire la scopul si modul de prelucrarea al acestor date.
• b- Dreptul de interventie asupra datelor: orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la Meseriadeparinte.ro, la cerere si in mod gratuit: rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legilor in vigoare; transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legilor in vigoare; notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni mentionate anterior daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.
• c- Dreptul de opozitie: Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.
• d- Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.
• e- Dreptul de a inainta o plangere catre autoritatea de supraveghere, in situatia in care considera ca datele sale personale nu au fost prelucrate conform legilor in vigoare.

Pentru exercitarea drepturilor prevazut la art 2.6 literele a-e, persoana vizata putea trimite un email la ana@meseriadeparinte.ro si cererea ii va acceptata in cel mai scurt timp.

2.7 Meseriadeparinte.ro nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.
Meseriadeparinte.ro nu poate fi facut raspunzatoar in nici un fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de Meseriadeparinte.ro in scopul precizat in prezentul document.

2.8 Meseriadeparinte.ro foloseste Google Analytics, un serviciu de analiza web furnizat de Google.
• Google Analytics foloseste “cookies”, care sunt fisiere text plasate in computer, pentru a ajuta site-ul sa analizeze modul in care utilizatorii il folosesc. Informatiile generate de cookie-ul cu privire la utilizarea de catre tine. a blogului (inclusiv adresa ta de IP), vor fi transmise si stocate de Google pe serverele din Statele Unite.
• Google va folosi aceste informatii in scopul de a evalua utilizarea de catre tine a blogului Meseriadeparinte.ro, intocmirea rapoartelor de cercetare ale blogului pentru operatorii de site si furnizarea de alte servicii legate activitate si de utilizarea internetului pe www.meseriadeparinte.ro.
• Google poate transfera aceste informatii unor terte parti, in cazul in care acest lucru este solicitat prin lege, sau in cazul in care terte parti afecteaza procesul de informatii cu privire la numele Google.
• Google nu va asocia adresa tale IP cu orice alte date detinute de catre Google.
• Ai dreptul sa refuzi utilizarea de cookie-uri prin selectarea setarilor corespunzatoare in browser-ul tau, cu toate acestea, te rog sa retii ca, daca realizezi aceste setari este posibil sa nu poti avea acces la functionalitatea deplina a blogului Meseriadeparinte.ro.
• Prin utilizarea acestui blog, esti de acord cu prelucrarea datelor personale de catre Google in modul si in scopurile mentionate mai sus.
• Meseriadeparinte.ro foloseste, de asemenea, companii terte de publicitate pentru a furniza anunturi atunci cand vizitezi blogul.
• Aceste companii pot utiliza informatii (care nu includ numele, adresa, adresa de e-mail, sau numarul de telefon) despre vizitele tale pe blogul Meseriadeparinte.ro si pe alte site-uri pentru a furniza reclame pentru bunuri si servicii de interes pentru tine.
• Google, ca un furnizor de servicii, foloseste cookie-uri pentru a servi reclame pe site-ul Meseriadeparinte.ro.
• Google utilizeaza cookie-ul DART. Acesta ii permite sa difuzeze anunturi pentru utilizatori, pe baza vizitelor pe care acestia le fac pe Meseriadeparinte.ro si pe alte site-uri de pe Internet.
• Utilizatorii pot renunta la utilizarea cookie-ului DART

3. Dreptul de proprietate

Articolele (texte + imagini) publicate de Ana Maria Mitrus pe blogul Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Reproducerea oricarui material scris sau ilustrativ din aceste articole este categoric interzisa in lipsa consimtamantului prealabil in scris al proprietarului blogului, Ana Maria Mitrus.

Informatiile cuprinse in articolele publicate de Meseriadeparinte.ro, precum si informatiile provenind din cadrul bannerelor publicitare sau al promotiilor, al concursurilor continute in site-ul Meseriadeparinte.ro sunt protejate de legile privind drepturile de proprietate intelectuala, mai sus enumerate.

Vizitatorii blogului Meseriadeparinte.ro nu au dreptul sa preia, vanda, reproduca sau sa distribuie materiale provenind din blogul Meseriadeparinte.ro, doar daca in materialul respectiv nu este stipulat altfel in mod explicit de catre Meseriadeparinte.ro.

4. Continutul mesajelor din blog

Vizitatorii blogului Meseriadeparinte.ro sunt in exclusivitate raspunzatori pentru continutul mesajelor si comentariilor lor.

Meseriadeparinte.ro nu controleaza, doar supravegheaza continutul mesajelor transmise pe site, deci Meseriadeparinte.ro nu garanteaza calitatea sau veridicitatea informatiilor scrise de utilizatori in mesajele si comentariile postate pe site.

Prin utilizarea blogului Meseriadeparinte.ro esti de acord sa respecti urmatoarele reguli privind continutul acestuia:
• a- este interzisa difuzarea de mesaje defaimatoare, de amenintare, vulgare, obscene, ce indeamna la ura rasiala, rau intentionate, inexacte, sau care contravin, in orice fel, legii, atat in cadrul forumului, cat si in orice alt loc pe blog.
• b- este interzisa folosirea informatiilor oferite de ceilalti membri pentru a obtine foloase materiale sau in scop comercial.
• c- este interzisa strangerea/colectarea de date personale despre ceilalti membrii ai blogului.
• d- este interzisa folosirea informatiilor din blogul Meseriadeparinte.ro in scopuri comerciale, cu exceptia cazurilor in care aveti in prealabil acordul scris al proprietarului Ana Maria Mitrus.
• e- este interzisa postarea, incarcarea sau transmiterea sub orice fel pe site-ul Meseriadeparinte.ro a materialelor ilegale sau a materialelor care nu respecta legea privind drepturile de autor, legea privind marcile comerciale sau alte drepturi de proprietate.
• f- este interzisa folosirea blogului Meseriadeparinte.ro in scopul promovarii de activitati ilegale, sau furnizarii de informatii legate de activitati ilegale; in caz contrar Meseriadeparinte.ro isi rezerva dreptul de a lua masurile pe care le considera de cuviinta, inclusiv sesizarea autoritatilor.
• g- este interzisa folosirea blogului Meseriadeparinte.ro pentru postarea sau transmiterea de mesaje de tip publicitar, promotional, “spam”.
• h- este interzis a pretinde ca sunteti o alta persoana sau reprezintati o alta institutie; sau a pretinde in mod fals afilierea cu o persoana sau institutie.

Pentru nerespectarea acestor reguli de catre unii vizitatori sau abonati, Meseriadeparinte prin Ana Maria Mitrus isi rezerva dreptul de a refuza accesul acelor vizitatori pe blog.

• i- Ne rezervam dreptul de a utiliza pe Meseriadeparinte imaginile si textele postate de membrii acestui blog in blogul Meseriadeparinte.ro.

5. Meseriadeparinte.ro nu garanteaza:

a- ca informatiile continute in Meseriadeparinte.ro sunt pe deplin complete sau exacte;
b- ca informatiile introduse de utilizatorii blogului sunt reale, corecte si nu isi asuma raspunderea pentru modul in care vizitatorii le folosesc;
c- ca informatiile sau serviciile din Meseriadeparinte.ro vor satisface toate cerintele vizitatorilor, iar pentru folosirea inadecvata a acestora vizitatorii isi asuma intreaga responsabilitate;
d- Meseriadeparinte.ro nu isi asuma raspunderea pentru rezultatele obtinute de vizitatori ca urmare a folosirii informatiilor sau serviciilor din Meseriadeparinte.ro; utilizarea informatiilor si a serviciilor din Meseriadeparinte.ro se face pe propria raspundere;
e- ca serviciile din Meseriadeparinte.ro vor functiona constant, neintrerupt, fara erori;
f- Meseriadeparinte.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele pagube pe care vizitatorii le-ar putea avea din cauza nefunctionarii temporare sau defectuoase a blogului Meseriadeparinte.ro sau pentru folosirea informatiilor obtinute prin utilizarea link-urilor din Meseriadeparinte.ro catre alte site-uri (utilizarea lor este la latitudinea vizitatorilor).

6. In atentia castigatorilor si participantilor la concursurile Meseriadeparinte.ro

Toate concursurile care se desfasoara pe site-ul Meseriadeparinte.ro, se adreseaza cetatenilor romani, cu varsta minima de 18 ani (sau dupa caz, conform cerintelor din fiecare regulament in parte) si cu domiciliul stabil in Romania.

Prin participarea la concursurile online, utilizatorii blogului isi dau acordul ca datele lor personale sa fie folosite de catre Meseriadeparinte.ro si de catre sponsorii concursurilor in scopuri statistice si in vederea expedierii, inmanarii premiilor si afisarii publice a castigatorilor.

Castigatorii unui concurs sunt extrasi prin tragere la sorti (daca nu este altfel stipulat in pagina respectivului concurs) in termenul specificat la lansarea concursului si se afiseaza inntr-un articol separat de pe blog (sau prin alte forme daca este specificat in prealabil in textul de concurs).

Castigatorilor le vor fi expediate premiile conform cu conditiilor stabilite in cadrul fiecarui concurs, la adresa mentionata de acestia.

Meseriadeparinte.ro nu raspunde de corectitudinea serviciilor postale si de curierat; expedierea se face o singura data; daca un premiu se returneaza la Meseriadeparinte.ro (datorita adresei incomplete a castigatorului, neridicarii coletului sau alte motive) nu se efectueaza o trimitere suplimentara.

In cazul premiilor constand in servicii, castigatorii vor fi anuntati prin email despre modalitatea de contactare a sponsorului concursului pentru a beneficia de respectivul premiu.

In cazul premiilor ce necesita confirmarea ulterioara (tragerii la sorti) de catre castigatori a unor date fara de care premiul nu poate fi inmanat (date precum masurile vestimentare in cazul premiilor constand in anumite articole de imbracaminte, dar nu limitate la acestea), daca respectivii castigatori nu raspund solicitarii trimise prin e-mail in interval de maxim 3 zile, atunci Meseriadeparinte.ro va considera lipsa raspunsului drept un refuz de acceptare a premiului.

Nu se acorda contravaloarea premiilor in bani.

Premiile unui concurs sunt expediate intr-un interval de aproximativ doua luni de la incheierea concursului.

Premiile nerevendicate in intervalul maxim de 7 zile din momentul anuntarii castigatorilor, se anuleaza. Orice solicitare ulterioara este nula.

Pentru premiile expediate de catre sponsorii concursurilor, Meseriadeparinte.ro nu isi asuma responsabilitatea livrarii/ expedierii premiilor. In aceste cazuri, sponsorii vor expedia premiile o singura data, fara posibilitatea re-expedierii lor.

Atentie: Unele concursuri pot avea reguli suplimentare sau fundamental diferite de cele anterior mentionate! In aceste cazuri, ele vor fi mentionate in regulamentele concursurilor respective.

7. Limitarea raspunderii

Toate litigiile referitoare la dreptul de proprietate a premiilor nu vor influenta principiul conform caruia Meseriadeparinte.ro, denumit de asemenea si Organizatorul Campaniei, va acorda premiul persoanei care respecta prevederile acestui Regulament Oficial. Din momentul primirii premiilor de catre castigator, Organizatorul nu mai raspunde de integritatea si calitatea acestora.

Produsele vor fi trimise o singura data prin curier de catre Meseriadeparinte.ro care nu-si asuma nici o responsabilitate in ceea ce priveste ajungerea acestora la destinatie.

In cazul în care Organizatorul constata ca un castigator nu a indeplinit si/sau nu a respectat conditiile stipulate de regulamentul oficial al respectivului concurs / respectivei campanii, Organizatorul isi rezerva dreptul de a suspenda oricand drepturile si beneficiile ce revin castigatorului, fara ca Organizatorul sa datoreze vreo despagubire sau plata respectivului castigator.

In cazul in care Organizatorul constata asemenea situatii dupa ce premiul a fost deja acordat, respectivul castigator va restitui Organizatorului valoarea premiului si cheltuielile aferente suportate de Organizator in legatura cu aceasta.

Organizatorul este indreptatit sa ia toate masurile necesare in caz de tentativa de frauda a sistemului, abuz sau orice alte tentative care ar putea afecta imaginea sau costurile Meseriadeparinte.ro. Organizatorul are dreptul de a cere urmarirea in instanta a respectivelor persoane, pe baza dovezilor existente.

8. Plangere

Pentru orice nerespectare a acestui set de reguli, observatie, plangere sau problema legata de www.meseriadeparinte.ro te rog sa imi scrii la adresa ana@meseriadeparinte.ro.

 

PENTRU UTILIZAREA ACESTUI BLOG ESTE NECESARA CITIREA SI ACCEPTAREA ACESTOR REGULI IN TOTALITATEA LOR.

VIZITAREA IN CONTINUARE A ACESTUI SITE PRESUPUNE CA INTELEGI, ESTI DE ACORD SI AI ACCEPTAT TERMENII SI CONDITIILE MENTIONATE IN ACEASTA PAGINA.

POLITICA PRIVIND FISIERELE COOKIES

1. Introducere

Prezenta Politica privind Fisierele Cookies se aplica tuturor utilizatorilor paginii de internet www.meseriadeparinte.ro. Informatiile prezentate in continuare au ca scop informarea utilizatorilor cu privire la plasarea, utilizarea si administrarea cookie-urilor in contextul navigarii pe aceasta Pagina de internet.

Folosim termenul „cookie”-uri pentru a ne referi la modulele cookie si la tehnologiile similare prin intermediul carora pot fi colectate informatii in mod automat.

Cookie-urile sunt utilizate pentru a furniza utilizatorilor Site-ului o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecarui utilizator in parte si anume pentru:

 • imbunatatirea utilizarii Paginii de internet, inclusiv prin identificarea oricaror erori care apar in timpul vizitarii/utilizarii acesteia de catre utilizatori;
 • furnizarea de statistici anonime cu privire la modul in care este utilizata aceasta Pagina de internet;
 • anticiparea unor eventuale servicii/bunuri care vor fi in viitor prestate / puse la dispozitia utilizatorilor prin intermediul acestei Site-ului, in functie de serviciile / produsele accesate.

Cookie-urile transmit un feedback valoros asupra modului in care aceasta Pagina de internet este utilizata, astfel incât sa existe posibilitatea adoptarii unor masuri pentru ca aceasta sa fie mai eficienta si mai accesibila pentru utilizatori. Astfel, utilizarea cookie-urilor permite memorarea anumitor setari/preferinte stabilite de catre utilizatori pe parcursul sesiunilor de navigare (de exemplu, limba in care este vizualizata Pagina de internet).

2. Ce sunt cookie-urile?

Un „Internet Cookie” (termen cunoscut si sub denumirea de „browser cookie” sau „HTTP cookie” ori „cookie”) reprezinta un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau pe alte echipamente ale unui utilizator prin intermediul carora se acceseaza internetul.

Cookie-urile sunt instalate prin solicitarea emisa de un web-server catre un browser (ex: Internet Explorer, Firefox, Chrome). Cookie-urile odata instalate au o durata de existenta determinata, ramânând „pasive”, in sensul ca nu contin programe software, virusi sau spyware si nu vor accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului pe al carui echipament au fost instalate.

Un cookie este format din doua parti:

 • numele si
 • continutul sau valoarea cookie-ului.

Din punct de vedere tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe pagina de internet asociata webserverului respectiv.

Exista urmatoarele categorii de cookie-uri:

 • Cookie-uri de Sesiune – Un „cookie de sesiune” este un cookie care este sters automat când utilizatorul isi inchide browserul.
 • Cookie-uri Persistente – Un „cookie persistent” este un cookie care ramâne stocat in terminalul utilizatorului pâna când atinge o anumita data de expirare (care poate fi in câteva minute, zile sau câtiva ani in viitor).

3. Care este durata de viata a cookie-urilor?

Cookie-urile sunt administrate de webservere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singura sesiune (adica cookie-uri de sesiune) si nu mai sunt retinute din momentul in care utilizatorul paraseste pagina de internet. Unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data când utilizatorul revine pe acea pagina de internet (adica cookie-uri persistente). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi sterse de utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

4. Ce sunt cookie-urile plasate de terti?

Pe lânga cookie-urile setate de Meseriadeparinte.ro, anumite sectiuni de continut de pe aceasta Pagina de internet pot fi furnizate prin intermediul unor terti, caz in care aceste cookie-uri sunt denumite „third party cookie-uri”.

Tertii furnizori ai cookie-urilor trebuie sa respecte, de asemenea, regulile in materie de protectie a datelor si Politica de Confidentialitate disponibila pe Site.

Aceste cookie-uri pot proveni de la urmatorii terti: Google Analytics, Youtube, Facebook, Twitter, Linkedin.

5. Modul de utilizare a cookie-urilor prin intermediul Paginii de internet:

Prin utilizarea/vizitarea Paginii de internet pot fi plasate cookie-uri in urmatoarele scopuri:

 • a. Cookie-uri de performanta a Paginii de internet;
 • b. Cookie-uri de analiza a utilizatorilor;
 • c. Cookie-uri pentru geotargetting;
 • d. Cookie-uri de inregistrare;
 • e. Cookie-uri pentru publicitate;
 • f. Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate;

a. Cookie-uri de performanta:

Prin acest tip de cookie-uri sunt memorate preferintele utilizatorului Paginii de internet, astfel incât setarea din nou a preferintelor in cazul vizitarii ulterioare a Paginii de internet nu mai este necesara.

b. Cookie-uri de analiza a utilizatorilor

Aceste cookie-uri ne informeaza daca un anumit utilizator al Paginii de internet a mai vizitat/utilizat Site-ul anterior. Aceste cookie-uri sunt utilizate doar in scopuri statistice.

c. Cookie-uri pentru geotargetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste tara de provenienta a utilizatorului Paginii de internet. Vor fi primite aceleasi reclame indiferent de limba selectata.

d. Cookie-uri pentru inregistrare

Atunci când va inregistrati pe acest site, se genereaza cookie-uri care memoreaza acest demers. Serverele utilizeaza aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care sunteti inregistrat si daca aveti permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, utilizarea acestor cookie-uri permite sa asociem orice comentariu postat pe Pagina de internet cu username-ul contului folosit in cazul in care nu a fost selectata optiunea „pastreaza-ma inregistrat”, aceste cookie-uri se vor sterge automat la momentul terminarii sesiunii de navigare.

e. Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri permit aflarea vizualizarii de catre un utilizator a unei reclame online, tipul acesteia si timpul scurs de la momentul vizualizarii respectviului mesaj publicitar. Ca atare, astfel de cookie-uri sunt folosite pentru targetarea publicitatii online. Aceste cookie-uri sunt anonime, stocând informatii despre contentul vizualizat, nu si despre utilizatori.

6. Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit recunoasterea browserului. Aceasta Pagina de internet recunoaste browserul pâna când cookie-urile expira sau sunt sterse.

7. Particularizarea setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile

In cazul in care utilizarea cookie-urilor nu este deranjanta, iar computerul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe aceasta Pagina de internet este folosit doar de catre dumneavoastra, pot fi setate termene lungi de expirare pentru stocrarea istoricului de navigare.

In cazul in care computerul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigare pe acest Site este folosit de mai multe persoane, poate fi luata in considerare setarea pentru stergerea datelor individuale de navigare de fiecare data când browserul este inchis.

8. Cum pot fi oprite cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face aceasta Pagina de internet dificil de vizitat, atragând dupa sine limitari ale posibilitatilor de utilizare ale acesteia.

Utilizatorii isi pot configura browserul sa respinga fisierele cookie sau sa fie acceptate cookie-uri de la o pagina de internet anume.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari pot fi accesate, ca regula, in sectiunea „optiuni” sau in meniul de „preferinte” al browserului utilizatorilor.

Totusi, refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va fi adaptata preferintelor si interesele dumneavoastra, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare:

Comenteaza cu contul de FB