Fondul clasei, interzis prin lege. Amenzi de 2.000 de lei pentru oricine mai cere bani de la elevi sau parinti

“La initiativa Consiliului National al Elevilor a fost depusa o initiativa legislativa care interzice in mod explicit colectarea fondului clasei si fondului scolii in unitatile de invatamant. Cei care fac acest lucru vor putea fi sanctionati cu pana la 2.000 de lei. Consiliul National al Elevilor a inceput lupta impotriva coruptiei scolare, iar acesta e doar primul demers pe care il vom realiza in acest scop”, a declarat Rares Voicu, presedintele Consiliului National al Elevilor.

Pentru ca proiectul de lege sa fie adoptat, acesta trebuie sa treaca de Parlament, sa fie promulgat de presedintele tarii si sa fie publicat in Monitorul Oficial.

Conecteaza-te ca sa citesti tot articolul. Click pe butonul de mai jos:

 

Fondul clasei este un subiect intens dezbatut in fiecare an. Pe de-o parte, unii parinti refuza sa contribuie cu bani si au tot dreptul sa o faca, deoarece fondul clasei este declarat ilegal. Pe de alta parte, profesorii nu isi pot desfasura orele daca nu au la dispozitie strictul necesar lucrului la clasa. Cadrelor didactice le este interzis sa se ocupe de strangerea banilor, insa acest lucru poate fi realizat de asociatiile de parinti.

“Comitetul de parinti poate decide sa sustina, inclusiv financiar, intretinerea, dezvoltarea si modernizarea bazei materiale a clasei. Hotararea comitetului de parinti nu este obligatorie”, prevede Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, ce a fost aprobat prin Ordinul Ministerului Educatiei Nationale nr. 5115/2014.

Strangerea de bani de la parintii elevilor pentru fondul clasei este o practica raspandita in scolile din Romania si se initiaza la fiecare inceput de an scolar.

 

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *