Generatia abandonata: 80% dintre elevii de la țară NU FAC ȘCOALĂ DE 10 LUNI

Un reportaj realizat de publicația Reporter de Iași în satele din județ arată o realitate dură: mii de copii nu au acces la internet, nu au telefoane sau laptopuri cu care să participe la ore. ”Din totalul elevilor de la țară, 30-40% au internet sau ceva tehnologie acasă, dar este atât de veche încât nu pot participa la lecții transmise online decât 10-20% dintre ei”, citați de profesorii locali.Dacă intri pe ulițe te cutremuri.

 • Copiii n-au telefoane, încă folosesc Nokia 3310 de acum 20 de ani, și le țin doar în priză, pentru că bateriile sunt descărcate.
 • N-au internet, n-au tablete, n-au laptopuri, n-au nicio șansă.
 • Statisticile oficiale, cu 70% prezență, sunt mincinoase: dacă întrebi profesorii, sub anonimat, îți spun că 5-6 elevi dintr-o clasă participă la cursuri online.
 • Școlile de la țară printează niște fișe minimale și, o dată la câteva zile, trec pe la casele copiilor și le lasă în poartă. Asta e școala românească în 2020. La Evaluarea Națională din vară, în mediul rural din județul Iași, 2.000 de elevi din 3.850 nu au luat nici măcar un 5 la Matematică.
 • Adică peste 50% din această generație de la țară nu au carte decât cu numele. România nu face nimic pentru ei.
 • După 10 luni de pandemie, învățământul online din mediul rural se desfășoară doar pe hârtie. La propriu și la figurat. După aproape un an, achizițiile de aparatură și tablete nici măcar nu sunt începute. Statisticile oficiale sunt mincinoase. Odată intrat în România profundă, în satele ascunse după dealuri, vezi că prezența de 70% la cursurile online nu se verifică în realitate.

Conecteaza-te ca sa citesti tot articolul. Click pe butonul de mai jos:

 • Copiii vin la școală pentru un pachet cu mâncare și o apă plată
 • S-au dat câteva sute de cartele cu date mobile, dar sunt inutile. Copiii nu au dispozitive, iar rețeaua GSM este slab dezvoltată
 • O fișă în câteva rânduri este distribuită elevilor de pe o săptămână pe alta
 • Iași: unul din doi elevi din rural, repetent la Matematică
 • Copiii se adună în fața școlii cu fișele de teme. E singura formă de învățământ din ultimele 10 luni
 • „Să presupunem că toți copiii ar avea internet și ar avea toți tablete. Cine îi învață să le folosească? Părinții? Nici pomeneală, nu știu cum funcționează”
 • Modern, la fișe li se spune „pachete educaționale tipărite”

Citeste articolul complet aici: O dramă ascunsă de autorități: 80% dintre elevii de la țară NU FAC ȘCOALĂ DE 10 LUNI. De Ziua Națională avem generația abandonată. EXCLUSIV

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite.Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *