“Sarea in bucate” varianta contemporana + CONCURS

Sharing is caring:

Update: am aflat cine este fericitul castigator al premiului oferit de Kamis. Asteptam un mesaj privat cu nume complet, adresa si numarul de telefon.

Va mai aduceti aminte de cele trei fete ale imparatului care incercau sa-i demonstreze cat de mult il iubesc? Si cum fata cea mica, dupa ce intial a fost renegata, i-a castigat inima tatalui sau datorita micului experiment pe care l-a facut cu mancarea?

Eram doar un copil cand am citit aceasta poveste, insa am inteles de atunci cat de important este gustul unei mancari si cat de multa dragoste poate transmite cineva care gateste cu iubire.

Dupa ce am devenit mama am tinut cu tot dinadinsul sa fiu singura care le gateste copiilor mei, atat din motive de nutrienti si alimentatie sanatoasa dar si din motive de dragoste si energie transmise cu ajutorul mancarii.

Am experimentat pe pielea mea (ma rog, a lor 🙂 ), ca nu supa de pui il vindeca pe copilul racit ci dragostea cu care mama lui a preparat-o.

Daca fata imparatului ar trai in vremurile noastre, ar putea sa-l impresioneze de cel putin trei ori mai mult pe tatal ei, folosind cateva dintre secretele mele din bucatarie. Pentru ca, nu-i asa?, sarea nu este nici foarte sanatoasa nici foarte recomandata. E adevarat ca da gust bun mancarii, insa o combinatie potrivita de condimente este muuuult mai apreciata.

Va spun asta pentru ca dupa ce ai convins doi copii sa manance conopida sau dovlecel doar cu ajutorul condimentelor, atunci orice este posibil 🙂 .

Pentru cine nu stie, condimentele sunt substante picante,de origine vegetala, animala, minerala sau de sinteza, care adaugate la produsele alimentare, le ofera acestora un gust placut, specific.

Cand am aflat despre condimente ca pot fi si de sinteza, mi-a stat inima in loc. Nu vreau sa stiu ce contin acestea si nici nu vreau sa stiu cine le comercializeaza.

Ma intereseaza mult mai mult sa gasesc furnizori de condimente naturale, controlate si certificate, care sa ajute sa ne mentinem sanatatea si sa mancam preparate gustoase.

Si pentru ca veni vorba, va asigur ca puteti apela cu incredere la produsele Kamis, care sunt autentice.

Condimentele provin din 80 de tari, unde sunt cultivate de generatii, iar cresterea lor face parte din cultura locala.

Kamis ne asigura ca:

  • “scorțișoara noastră vine din copaci pe deplin maturi, în vârstă de 15-20 de ani, de pe dealurile tropicale din Indonezia, având astfel o aromă mai intensă”
  • “foile de dafin Kamis provin din Turcia, din copaci de laur sălbatici  și sunt recoltate manual”
  • “piperul nostru boabe provine din Brazilia. Fermierii noștri usucă piperul la soare timp de aproximativ 10 zile pentru a obține culoarea sa neagră caracteristică.”
  • “vanilia noastră provine din Indonezia. Ne asigurăm de calitatea ei verificând-o de peste 30 de ori.”
  • “curcuma Kamis provine doar din plante maturizate pe deplin, în vârsta de 6-8 luni, de pe dealurile tropicale din sudul Indiei. Fermierii noștri oferă astfel plantei timp a-și dezvolta aroma caracteristică și conținutul său de ingrediente active.”

Am primit toate aceste informatii direct de la “sursa”, impreuna cu o reteta delicioasa, pe care abia astept sa o prepar si eu de sarbatori: “Supa de conopida cu topping crocant”.

Va las mai jos un video care sa inspire.

Si in incheiere va invit la CONCURS!

Puteti castiga un cos plin cu condimente Kamis, daca indepliniti urmatorii pasi:

  1. Dati like Paginii de Facebook Kamis
  2. Lasati un comentariu pe pagina de Facebook Meseria de parinte, la postarea de mai jos, in care sa ne spuneti o reteta care sa contina nucșoară.

Concursul are loc in perioada 27 –  4 decembrie. Pe 5 decembrie vom afla cu ajutorul random.org, cine este fericitul castigator al cosului cu produse Kamis.

Bafta!

PS: vedeți că și Miruna Ioani ne-a propus o rețetă Kamis delicioasă: pui cu sos de curcuma!

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

 

Comments

comments

Sharing is caring:

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

4 thoughts on ““Sarea in bucate” varianta contemporana + CONCURS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*