Cum puteti verifica daca un medic are dreptul sa profeseze in Romania

Mai intai as vrea sa va fac o dezvaluire. Simt ca nu sunt sigura care are aceste convingeri si cred ca primul pas in a ne face bine este sa recunoastem.

Sunt genul de persoana care are incredere in autoritati si uniforme.

Daca merg la doctor nici prin cap nu-mi trece sa il intreb unde a studiat si sa-i cer diploma de licenta. Plus ceritificatul de libera practica.

Daca imi duc copiii la scoala nici nu ma gandesc sa intreb invatatoarea sau vreun profesor daca are dreptul sa predea sau daca si-a facut evaluarea psihologica de curand.

Daca am de-a face cu vreun politist, pompier, angajat la ANAF sau Primarie, daca lucrez cu un contabil sau avocat, nu am tendinta de a-i legitima pe cei din fata mea, de a le cere acreditarile sau imputernicirile.

Recunosc ca nu m-am gandit niciodata ca ar trebui sa ma preocupe atat de mult integritate persoanelor cu care am de-a face, mai ales ca vorbim despre functii sau profesii supervizate de stat sau de tot de felul de asociatii si colegii care se presupune ca asta fac: verifica legalitatea si legimitatea celor din propria batatura.

Ei bine, dupa ultimele evenimente din peisajul romanesc, am inceput sa-mi pun niste intrebari, cel putin cu privire la medicii la care mergem.

Am inceput sa-i verific si pe cei actuali dar si pe cei la care am fost de-a lungul anilor. Va psun si voua ce am aflat.

Cum puteti verifica daca un medic are dreptul de a profesa in Romania

Colegiul Medicilor din Romania are organizat pe site-ul institutiei un registru unde veti putea cauta care este statusul unui medic din punct de vedere profesional.

In acest registru vor aparea informatii despre judetul de apartenenta la Colegiul Medicilor, numele, statusul si specialitatea.

Registrul poate fi accesat AICI.

La accesarea site-ului Registrul Medicilor din Romania veti fi intampinati de urmatorul mesaj:

“In vederea utilizarii acestui website, va rugam sa tineti cont de urmatoarele aspecte:

  •  Datele disponibile pe aceasta pagina au caracter informativ si sunt actualizate periodic.
  •  Datele publicate pe aceasta pagina nu reprezinta starea de fapt a situatiei membrilor, aceasta putandu-se confirma numai de catre colegiul teritorial al carui membru este medicul.
  •  Datele publicate pe site-ul Colegiul Medicilor din Romania au fost colectate, verificate, introduse si actualizate de colegiile teritoriale ale medicilor.
  •  Responsabilitatea asupra continutului datelor revine in exclusivitate colegiilor teritoriale ale medicilor.
  •  Dreptul de a modifica si transmite datele in vederea afisarii de catre Colegiul Medicilor din Romania apartine colegiilor teritoriale ale medicilor.
  •  In cazul in care datele nu corespund realitatii/ situatiei actuale, medicul se poate adresa in scris colegiului teritorial. Refuzul inscrierii, al reinscrierii sau al mentinerii datelor in Registrul unic al medicilor se contesta de catre medic la consiliul colegiului teritorial al carui membru este.”

Pe acest site puteti cauta un medic dupa nume, prenume sau codul de identificara profesionala.

Dupa verificare, in dreptul rubricii status va aparea unul dintre urmatoarele statusuri: activ, inactiv, fost membru, neconfirmat.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comments

comments

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*