Alocatiile nu se mai maresc de la 1 martie. Politicienii isi paseaza responsabilitatea de la unii la altii
Alocatiile copiilor ar fi urmat sa se mareasca din luna martie, insa acest lucru nu se va intampla pentru ca legea bugetului nu a fost inca promulgata. Ea a fost contestata de presedintele Klaus Iohannis la Curtea Constitutionala, unde va fi discutata in 6 martie. Cel mai probabil, intarzierea majorarii va fi de o luna.
Intre timp, majorarea alocatiilor a devenit o lupta de imagine: liderii partidelor, ai guvernului si al opozitiei dau vina unii pe altii ca doresc raul copiilor si nu aproba majorarea..
Dupa ce a picat la votul Senatului, amendamentul propus de PNL a fost adoptat de Parlament, iar majorarea ar fi urmat sa intre in vigoare in martie.
Deputatul PNL Robert Sighiartau, cel care a initiat proiectul de majorare a alocatiilor copiilor, sustine ca, asa cum indemnizatiile parlamentarilor au crescut din 1 ianuarie fara ca bugetul de stat sa fi fost adoptat, la fel ar putea fi majorate si indemnizatiile, prin Ordonanta de Urgenta.
Va reamintesc ca Parlamentul a votat in data de 14 februarie 2019 propunerea ca alocatiile copiilor mai mici de 2 ani sa se majoreze la 300 de lei, de la 200 de lei, cat sunt acum, iar ale celor mai mari sa creasca de la 84 la 150 de lei. De asemenea, vor creste si alocatiile copiilor cu handicap de la 200 la 300 de lei.
Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:
Sharing is Caring! ❤
******************************************************************
Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.
Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.
Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.
Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).
Comenteaza cu contul de FB