Parlamentul a votat majorarea alocatiei pentru copii. Care este valoarea acesteia incepand cu 1 martie 2019

 

UPDATE 20:45 Liviu Dragnea ar fi avertizat că majorarea alocaţiilor ar urca deficitul la 2,77%, situaţie în care nu ar fi bani la buget în acest sens, a transmis corespondentul Digi24.

Majorarea alocaţiilor ar putea fi amânată prin ordonanţă de urgenţă, aceasta fiind una dintre variantele luate în calcul.

“O să vă spun în plen”, le-a transmis Liviu Dragnea, iritat, jurnaliştilor care l-au întrebat ce se va întâmpla în această situaţie.

UPDATE 18:50 PSD caută soluții să anuleze amendamentul adoptat, motivul fiind că sursa de finanțare este greșită. Social democratii susțin că nu se pot lua bani din excedentul de la pensii așa cum prevede amendamentul PNL.

UPDATE Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, și Florin Iordache, cel care conduce sedința, au fost chemați în biroul lui Liviu Dragnea la discuții, în condițiile în care efortul bugetar pentru majorarea alocațiilor este de 2 miliarde. Surse social-democrate au declarat penru Hotnews.ro că se caută soluții pentru a putea rezolva problema pentru că amendamentul adoptat forțează Guvernul să aloce banii, fapt care ar duce la creșterea deficitului pe viitor.

Amendamentul a trecut cu ajutorul a 18 voturi de la UDMR , 3 de la PSD, 3 de la ALDE și un vot de la minorități. Chiar înaintea votului pe amendament, o parte dintre parlamentarii puterii și-au scos cartelele din aparatele de vot.

Potrivit amendamentului adoptat, efortul bugetar este de două miliarde de lei iar alocațiile s-ar majora începând de luna viitoare, mai exact, de la 1 martie 2019.
______________________________

 

Plenul Parlamentului a votat, joi, un amendament la Legea bugetului de stat care prevede majorarea alocațiilor pentru copii.

Astfel, de la 1 martie, alocațiile vor crește de la 84 la 150 de lei și de la 200 la 300 de lei.

Pentru plata acestor alocaţii, bugetul Ministerului Muncii a fost suplimentat cu peste 2,1 miliarde de lei.

Amendamentul propus de deputatul PNL fusese respis în comisiile de buget-finanţe.

Amendamentul a fost adoptat cu 123 de voturi pentru, 119 de voturi contra și o abținere.

“Se propune suplimentarea sumelor prevăzute la anexa 3/20/01 a Ministerului Muncii, titlul 9 “Asistenţă socială” cu suma de 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând cu data de 1 martie 2019, majorarea alocaţiei de la 84 de lei la 150 de lei, iar pentru copii de la 0 la 2 ani de la 200 de lei la 300 de lei, a declarat iniţiatorul amendamentului, liberalul Robert Sighiartău.

Grupurile parlamentare ALDE au cerut reluarea votului, din motive tehnice.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

 

Comenteaza cu contul de FB

 

Comenteaza cu contul de FB

One thought on “Parlamentul a votat majorarea alocatiei pentru copii. Care este valoarea acesteia incepand cu 1 martie 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *