Alocatii copii 2019: Ce “surpriza” ne-a pregatit Senatul

Un proiect de lege care prevede majorarea alocaţiilor pentru copii a fost respins de Senat. Această propunere legislativă pentru completarea alin.(1) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii spune că alocaţia trebuie să se majoreze anual cu 100% din rată medie anuală a inflaţiei, arată portalînvăţământ.ro.

„În anul 2015, alocaţia pentru copii a fost stabilită în cuantum de 84 de lei pe luna per copil. De atunci nu s-a mai intervenit sub nicio formă pentru a ajută în vreun fel valoarea alocaţiei, indiferent de evoluţia preţurilor şi a inflaţiei. Se poate remarcă uşor că ajutorul bănesc pe care îl primesc copiii şi ţinerii din România s-a diminuat în ultimii doi ani din cauza inflaţiei, care a atins şi cifră de 5,2% în anul 2018. Creşterea continuă a preţurilor la majoritatea produselor se reflectă în cheltuielile zilnice ale tuturor.      În acelaşi timp, România înregistrează anual o creştere economică de care, în mod firesc, trebuie să beneficieze toate categoriile sociale, inclusiv copiii şi ţinerii”, este prezentat în expunerea de motive.

„O primă măsură necesară este ajustarea valorii alocaţiei cu indicele anual de inflaţie pentru a menţine sumă la aceeaşi valoare de piaţă, cu alte cuvinte să nu scadă”, este adaugă în expunerea de motive a propunerii legislative.

Guvernul a anunţat încă din 2017 că se vor majora alocaţiile pentru copii, însă acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent. Alocaţiile au rămas la valoarea de 200 de lei pentru copiii până în 2 ani şi la valoarea de 84 de lei lunar pentru copiii între 2 şi 18 ani.

Ei bine, Senatul a respins propunerea legislativă privind majorarea alocaţiilor pentru copii, urmând ca aceasta să fie supusă votului în Cameră Deputaţilor. 

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

 

Comenteaza cu contul de FB

One thought on “Alocatii copii 2019: Ce “surpriza” ne-a pregatit Senatul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *