Vrem toalete in scoli, pentru toti copiii! Doar impreuna putem aduce o schimbare

Ne plangem mereu ca ghiozdanele sunt prea grele, materia prea stufoasa, teme prea multe. Sigur, e normal sa avem aceasta atitudine, sunt detalii importante care pot fi reglementate si imbunatatite, pentru binele si confortul tuturor copiilor.

Totusi, uneori uitam ca suntem niste rasfatati ai soartei. Copiii nostri sunt transportati confortabil cu masina, invata in scoli frumoase si luminoase, au rechizite colorate si mananca la scoala in conditii de igiena care ii protejeaza de multe boli.

CITESTE SI: Tragedie in curtea scolii: o fetiță de 7 ani a fost zdrobită de poarta de fotbal

Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie: oare ce am face daca am trai intr-o localitate saraca, cu scoala la kilometri distanta de casa si cu wc-uri neamenajate? Conform Ministerului Educatiei exista in anul de gratie 2019, 1100 de scoli cu toaleta in curte, fara canalizare si fara apa curenta!

Ce ne-am face daca ai nostri copii si prietenii lor ar fi zi de zi in pericol sa cada in latrina din fundul curtii pe care o numim pretentios “WC”?

Probabil ca nu am face nimic, deoarece, din pacate, nu am avea nicio putere. N-am avea nici informatiile necesare, nici resursele financiare potrivite si nici posibilitatea de a ameninta sau a pune conditii. Nu am sti la cine sa apelam pentru a avea acces la normalitate.

Asa ca, intorcandu-ne la statutul nostru real, haideti sa ajutam. Haideti sa ne implicam mai mult, pentru ca putem. Direct sau indirect putem ajuta copiii din zonele defavorizate sa primeasca respectul pe care il merita la fel de mult ca si copiii nostri.

Haideti sa le redam impreuna demnitatea si sa ne alaturam, cu un efort foarte mic, celor care vor fi efectiv in locatiile respective si vor actiona.

Dati de veste ca toate scolile care au WC-uri in curte, se pot inscrie in programul Domestos.

Programul ofera dotarea efectiva a doua dintre ele cu grupuri sanitare precum si modernizarea toaletelor in alte doua institutii de invatamant. Mai mult decat atat, alte 100 de scoli vor primi produse de curatenie Domestos.

Deoarece Domestos sustine ca a avea acces la o toaleta curata este un drept si nu un privilegiu, valoarea totala a sponsorizarii prin care se vor oferi conditii de igiena mai bune pentru elevi, este de 45.000 de EUR.

Pentru ca suma necesara rezolvarii acestei probleme a toaletelor, la nivel national, este mult mai mare, Domestos impreuna cu Crucea Rosie lanseaza o campanie de strangere de fonduri, catre toti cei care isi doresc sa contribuie la aceasta cauza, astfel incat sa nu mai existe nicio unitate de invatamant cu toalete in curte si conditii precare de igiena.

Orice persoana fizica sau juridica poate dona orice suma direct pe www.crucearosie.ro sau in contul RO61BRDE410SV36413364100 deschis la BRD Agentia Piata Romana.

Crucea Rosie Romana va gestiona fondurile si va coordona intreg procesul, de la autorizarile necesare pana la instalarea efectiva si punerea in functiune a grupurilor sanitare. Pe baza conditiilor de eligibilitate si a capacitatii de implementare a Crucii Rosii Romane, se vor stabili, la fiecare 3 luni, unitatile de invatamant unde vor incepe lucrarile.

In plus, pentru anul in curs, Crucea Rosie Romana a demarat deja procesul de amenajare a unui grup sanitar in scoala Podisor, comuna Bucsani, judetul Giurgiu, in urma unei donatii suplimentare de 15,000 euro din partea Domestos.

Campania de igienizare a scolilor derulata de Domestos se afla la a 5a editie si, ca in fiecare an, Ministerul Educatiei este partener, incurajand scolile sa aplice in programul anuntat si promovand importanta igienei atat in scoli cat si acasa.

Haideti sa ne implicam impreuna!

Ce poti face concret:

  1. Inscrie pe domestos.ro o scoala care are nevoie de modernizarea grupurilor sanitare sau construirea lor
  2. Doneaza orice suma poti, direct pe site-ul www.crucearosie.ro sau in contul RO61BRDE410SV36413364100 deschis la BRD Agentia Piata Romana
  3. Spune-le si cunoscutilor tai despre aceasta campanie si invita-i sa inscrie la randul o scoala si sa doneze

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *