Dragi parinti, cumparati doar ciocolata si dulciuri care au etichete in limba romana

Directorul general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, atentioneaza parintii ca, in aceasta perioada, sa cumpere dulciuri pentru copii numai daca aceste produse sunt insotite de etichete cu elementele de identificare si informare in limba romana si sa tina cont de toate informatiile inscrise pe eticheta de producator.

“Atentionez parintii care doresc sa faca o surpriza cat mai placuta copiilor lor ca inainte de a cumpara diverse sortimente de bomboane si ciocolata, produse din ciocolata, produse pe baza de cacao si grasimi vegetale (bomboane, tablete, figurine etc.), sa aiba in vedere ca toate aceste produse sa fie insotite de etichete cu elementele de identificare si informare in limba romana si sa tina cont de urmatoarele recomandari:

Conecteaza-te ca sa fii la curent cu toate noutatile. Click pe butonul de mai jos:

Pentru dulciurile care contin colorantii

  • E 110-galben portocaliu,
  • E 104- galben de chinolina,
  • E 122- Carmoizina,
  • E 129- Rosu allura,
  • E 102- Tartrazina,
  • E 124- Rosu ponceau

etichetarea trebuie sa prezinte mentiunea “poate afecta negativ activitatea copiilor si atentia acestora“;

Ciocolata trebuie sa contina declaratia privind “substanta uscata de cacao …% minimum” astfel incat sa poata fi ales sortimentul care satisface cel mai bine gustul consumatorului”, a precizat Paul Anghel.

 

El sustine ca pentru persoanele care sufera de alergii, eticheta ofera informatii privind posibilele componente cu efecte alergene, denumirile acestora fiind accentuate pentru a putea fi evidentiate in lista ingredientelor.

“Dulciurile, ciocolata si produsele pe baza de cacao (produsele alimentare in general) care se daruiesc cu preponderenta cu ocazia sarbatorii lui Mos Nicolae trebuie consumate moderat, cu responsabilitate. In acest sens se va avea in vedere declaratia nutritionala care ofera informatiile privind valoarea energetica, continutul de grasimi, continutul de acizi grasi saturati, continutul de glucide, din care continutul de zaharuri, continutul de proteine si continutul de sare”, a mai spus Paul Anghel.

 

 

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *