“Descopera – Deschide drumul cunoasterii”

Copiii din orfelinate (sau copiii institutionalizati ca sa folosim cuvinte mari) au nevoie mai mult decat oricare altii de suport si sprijin. Avand din start un handicap major si lipsindu-le atat sprijinul moral dar si cel financiar al unei familii, raman cumva copiii nimanui iar sansele ca ei sa reuseasca sa aiba o viata “normala”, sunt mici spre deloc.

Insa datorita oamenilor inimosi care au identificat aceasta problema si care chiar vor sa gaseasca solutii, exista proiecte care ii ajuta pe acesti copii sa recupereze intr-o oarecare masura ceea ce nu au avut din start.

“Descopera: deschide drumul cunoasterii. Dezvoltare şi suport pentru copiii şi educatorii din apartamentele de tip familial” este genul de proiect care porneste de la dorinta de a oferi mai mult copiilor care au nevoie de sprijin si indrumare si acces la educatie pe masura nevoilor acestora.

Pe parcursul a 4 luni, 80 de copii institutionalizati, cu varste cuprinse intre 11 si 19 ani vor avea acces la sesiuni de consiliere vocationala furnizate de oameni competenti care ii vor indruma si ii vor ajuta sa-si dezvolte abilitatile de viata independenta si sa constientizeze propriile calitati pentru alegerea unei meserii.

In acelasi timp – poate cea mai importanta parte a proiectului – educatorii sociali, cei care ii indruma si ii ingrijesc zi de zi, vor participa la grupuri de suport cu scopul de invata cum sa-i ajute pe copii sa se dezvolte personal si profesional si sa-si gaseasca motivatia.

Proiectul este derulat de Asociatia Create Yourself (CYS), o organizatie non-profit si independenta ce isi asuma misiunea de a readuce Educatia in prim-planul copiilor si tinerilor si care militeaza pentru accesul liber si egal la educatie de calitate pentru toti, indiferent de gen, religie, etnie sau clasa sociala. Misiunea CYS este de a oferi o sansa in plus tinerilor care nu isi constientizeaza adevarata valoare si copiilor care se simt neglijati si nemotivati. Proiectul Descopera este derulat in parteneriat cu DGASPC sector 3, 4 şi 6.

Acum, poate va intrebati de ce va spun toate astea. Pentru ca si voi va puteti implica in acest proiect in calitate de mentori. Daca simtiti ca aveti ceva de transmis, ca ii puteti indruma pe acesti copii si daca doriti sa le dati o mana de ajutor, atunci acest proiect este calea prin care o puteti face. Ca mentori, le puteti vorbi copiilor despre meseria voastra, despre educatia de care ati beneficiat, despre cum ati ajuns sa practicati ceva ce va place precum si orice alte subiecte pe care le considerati interesante si utile. Totodata, ca mentori, ii puteti indruma si sprijini pe copiii sa reuseasca sa practice profesia pe care si-o doresc. Daca aveti nevoie de mai multe informatii si daca doriti sa va oferiti ajutorul, gasiti aici toate detaliile.

Ca sa intelegeti mai bine implicarea mea in aceasta poveste, va recomand si articolul “Casa de copii nu e acasa“.

Ca sa fiti la curent in timp real cu toate noutatile de pe Meseriadeparinte.ro nu uitati sa va inscrieti la Newsletter.

Vizual Facebook 2

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *