Cum am contracarat efectele adverse ale antibioticului

O masea de lapte care nu voia sa cada, a blocat drumul pentru o noua masea si un nou canin, iar rezultatul a fost o infectie de toata frumusetea. Am fost la dentist dar nici nu se punea problema de o extractie in conditiile respective, fiind evident ca e nevoie de antibiotic  si de-abia dupa 5 zile vom vedea ce e de facut mai departe. Cand sa-mi scrie reteta, stomatologul m-a intrebat ce antibiotic folosim de obicei. Pai nu prea folosim, i-am raspuns, nu i-am mai dat antibiotic de vreo 5-6 ani.

Am plecat cu reteta de antibiotic si cu recomandarea sa ii dau si ceva protectie pentru stomac. La prima farmacie din drum m-am oprit si am cumparat cele necesare, iar pentru protectie am mers pe mana farmacistei care mi-a dat (cred) cele mai scumpe produse, iar cand am ajuns acasa am vazut ca sunt pentru adulti…

Am inceput administrarea antibioticului iar efectele au inceput sa apara imediat. Infectia a dat inapoi insa pretul platit a fost unul destul de maricel. Niste dureri de stomac foarte violente, stari de voma, ameteli si somnolenta. Mi s-a parut suspect ca protectia nu si-a facut efectul asa ca am sunat-o pe nasa farmacista care daca ar fi putut mi-ar fi administrat o bataie prin telefon pentru ca nu am sunat-o mai devreme. Primul lucru pe care mi l-a spus a fost ca protectia se ia la distanta de minim doua ore fata de antibiotic altfel acesta omoara atat bacteriile rele (ceea ce ne dorim) dar si pe cele bune (iar acesta este un efect secundar negativ). Rolul protectiei consta in adminstrarea de probiotice, asa numitele bacterii bune care mentin echilibrul florei intestinale.

Am schimbat orele de administrare si reactiile adverse ale antibioticului s-au mai domolit.

Coincidenta sau nu, dupa cateva zile de la acest eveniment am sarbatorit in Herastru “Ziua florei bacteriene” alaturi de ProTectics. A fost oportunitatea perfecta pentru ca cele mici sa vizualizeze ceea ce le povestisem eu despre soldateii buni care ne protejeaza stomacul impotriva bacteriilor care ne ataca.

Cu ajutorul unor desene foarte sugestive au facut cunostinta cu flora intestinala intr-un mod foarte amuzant si prietenos. Si tot cu aceasta ocazie s-au jucat si cu o mascota ProTectis.

IMG_2136 (500x333)

Asa cum va spuneam, in organismul nostru sunt miliarde de bacterii. In timp ce unele sunt daunatoare, altele sunt benefice, traind in simbioza cu sistemul digestiv, ajutandu-ne de exemplu sa digeram hrana. Unele dintre aceste bacterii sunt folosite inca din cele mai vechi timpuri pentru realizarea anumitor alimente, cum ar fi iaurtul, branza sau varza murata, fiindu-le cunoscute beneficiile inca de atunci.

Suplimentele alimentare care contin acest gen de bacterii benefice, obtinute dupa numeroase cercetari medicale si stiintifice, se numesc probiotice. Acestea reprezinta protectia de care va spuneam mai devreme, care ne ajuta sa mentinem echilibrul florei stomacale.

Intr-o lume perfecta, aceste suplimente ar fi inutile. Tubul digestiv s-ar coloniza cu bacteriile bune in timpul nasterii si alaptarii, am manca produse alimentare fermentate natural, pregatite incet, intr-un mod sanatos si am trai o viata sanatoasa.

Insa lumea in care traim noi, este departe de a fi perfecta. Zilnic, tubul digestiv este asaltat de alergeni, de substante chimice potential daunatoare existente in alimentele si bauturile pe care le consumam. In plus, bolile, antibioticele sau alte medicamente, schimbarea obiceiurilor alimentare sau numeroasele probleme cotidiene pot afecta echilibrul florei noastre intestinale oferind bacteriilor daunatoare conditii optime pentru inmultire.

Administrarea de probiotice este utila atat in cazul administrarii de antibiotic dar si cand apar diverse probleme ale tractului digestiv.

Daca veti fi in situatia de administra antibiotic sau daca aveti bebelusi care au neplaceri cu stomacul, va recomand sa folositi ProTectis si o sa va spun doar cateva motive:

  • ProTectis contine o bacterie vie, Lactobacillus reuteri, izolata din laptele matern al unei femei sanatoase care traieste in perfecta armonie cu natura, undeva in Anzii peruvieni, departe de substantele chimice si toxinele din lumea industrializata; Intrega poveste a modului in care a fost izolata aceasta bacterie, o puteti gasi pe site-ul ProTectis;
  • Fiind izolata din lapte matern, lipsit de toxine, Lactobacillus reuteri ProTectis este una dintre putinele tulpini de probiotice adaptate sa supravietuiasca in tractul gastro intestinal uman. Majoritatea speciilor de lactobacili care se gasesc pe piata in alte marci de probiotice, provin din mediul exterior si sunt doar rezidenti temporari, proveniti din alimente;
  • Lactobacillus reuteri are ca habitat natural tractul digestiv al omului, asadar este adaptata sa se dezvolte in acest mediu. Este printre primele specii de bacterii benefice care s-au stabilit in mod natural in intestinul nou-nascutilor.
  • Sunt sigure pentru copii putand fi administrate inca din prima zi din viata
  • ProTectis se gaseste atat in varianta picaturi, pentru copii mici, dar si in varianta tablete masticabile pentru copii mai mari si adulti.
  • Alte avantaje:
    • Se administreaza o singura data pe zi
    • Reduce semnificativ durerile de colici ale bebelusilor
    • Normalizeaza frecventa scaunelor
    • Previne si reduce durata diareei acute infectioase
    • Previne manifestarile alergice la pacientii cu teren atopic
    • Combate efectele secundare ale antibioterapei orale.

Sper sa va fie de folos aceste informatii in cazul in care aveti nevoie de reechilibrarea florei intestinale. Mai multe detalii despre ProTectis gasiti pe site-ul oficial sau pe Pagina de FB ProTectis Romania.

Eu va doresc multa sanatate si intelepciune sa faceti cele mai potrivite alegeri pentru voi si familia voastra.

Ca sa fiti la curent in timp real cu toate noutatile de pe Meseriadeparinte.ro nu uitati sa va inscrieti la Newsletter.

IMG_2542 (500x333)IMG_2345 (500x333)

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *