Elevii primesc 1.100 de lei pentru aparate ortodontice

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a adoptat proiectul prin care se aproba acordarea de sprijin financiar pentru elevi, pentru aparate dentare.
Se aproba acordarea unui sprijin financiar sub forma de vouchere, in valoare de 1.100 de RON, elevilor cu varste intre 7 si 16 ani, cu domiciliul in Municipiul Bucuresti sau viza de resedinta obtinuta cu cel putin 6 luni inainte de depunerea cererii de aplicare in proiect, pentru montarea de aparate ortodontice mobile“.
In 30 de zile de aprobarea proiectului de catre CGMB, ASSMB va elabora Regulamentul privind implementarea proiectului.
Primaria Capitalei a mai implementat un astfel de proiect si anul trecut, denumit “Consultatii stomatologice si aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucuresti”, iar acum, prin noul proiect, intaietate vor avea elevii care au depus cerere pentru proiectul din 2018, dar nu au apucat sa beneficieze de un voucher.
“Se aproba evaluarea cu intaietate a dosarelor tuturor solicitantilor care au aplicat in cadrul proiectului ‘Consultatii stomatologice si aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucuresti’ si care nu pot beneficia de sprijinul acordat, din cauza epuizarii fondurilor aprobate pentru acest proiect”, mai mentioneaza proiectul adoptat.
In expunerea de motive a proiectului se mentioneaza ca sanatatea oro-dentala este considerata in prezent un indicator al starii de sanatate generale, avand in vedere ca bolile cavitatii orale au consecinte negative asupra starii de sanatate a individului sau sunt cauza unor boli grave, cum ar fi cele cardiovasculare, diabetul, bolile renale, reumatismale etc.
Detalii despre depunerea dosarului aici: Aparate ortodontice gratuite pentru copii.
Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comments

comments

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

5 thoughts on “Elevii primesc 1.100 de lei pentru aparate ortodontice

  1. Programul e finantat din bugetul Capitalei. E normal sa vizeze doar copiii din Capitala. Faceti grupuri de parinti si presati autoritatile locale pentru programe similare, daca vi se pare ca e o initiativa buna.

  2. Doar ca nu sunt vaucere, ci un dosar aprobat care vine sa completeze costul aparatului, iar aparatul se pune doar la facultate, nu oriunde, nu oricand. Pam pam!

  3. Foarte important proiect ! Chiar aveam nevoie , din păcate dinții copiiilor noștri sunt cu mari probleme !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*