Fericirea se invata precum mersul pe bicicleta…

… sau cantatul la pian… sau orice altceva care necesita putin efort la inceput. Odata invatate “regulile” fericirea este usor accesibila si mai ales practicabila.

E greu de crezut, mai ales cand necazurile ne coplesesc, cand vestile proaste par sa nu se mai termine si cand ajungem in punctul in care ne e frica de ce o sa aduca ziua de maine. Pare cu adevarat imposibil dar cu toate astea putem fi fericiti.

Si chiar daca uneori credem ca nu avem cum sa reusim sa atingem fericirea prin propriile nostre puteri, sa stiti ca exista oameni care ne ajuta sa facem asta. Unul dintre acesti oameni este Eiji Han Shimizu, trainer certificat Search Inside Yourself si specializat in psihologie pozitiva prin cel mai bun program la nivel mondial numit Masters of Applied Positice Psychology de la University of Pennsylvania.

Eiji Han Shimizu este producator multipremiat, scriitor si trainer. Focusul muncii sale este cea mai importanta emotie umana: fericirea. Documentarul sau, HAPPY, a castigat premii la festivaluri de film din toata lumea, a fost folosit ca material educativ in numeroase contexte la nivel mondial si a devenit cel mai descarcat documentar pe iTunes. Eiji a produs de asemenea un serial TV despre fericire pentru televiziunea nationala din Japonia si impreuna cu calugari ZEN si cercetatori, a dezvoltat o serie de ateliere de lucru pentru a creste abilitati legate de fericire intr-o forma interactiva si practica.

Pe 22 si 23 septembrie Eiji Han Shimizu vine in Romania pentru a sustine workshopul Managing Happiness and Resilience. Pe langa informatii recente despre starea de bine subiectiva, atelierul de lucru Managing Happiness and Resilience implica o varietate de exercitii: jurnal, meditatie, jocuri si film. Obiectivul sau este ca participantii sa invete sa practice calitati ce potenteaza fericirea precum mindfulness, compasiune, recunostinta sau optimism.

eiji-22-23-sept_post

Workshopul va avea loc in Bucuresti, la Connect Hub intre orele 17 si 21 si va fi format din doua module:

Modulul 1 – 22 septembrie: Abilitati intra-personale pentru reducerea stresului. Invata sa te conectezi la mintea si corpul tau. Cursul va acoperi:
* Mindfulness
* Rezistenta emotionala
* Optimism

Modulul 2 – 23 septembrie: Abilitati inter-personale pentru reducerea stresului. Invata sa te conectezi la ceilalti si la mediu. Cursul va acoperi:
* Compasiune
* Recunostinta
* Misiune personala

Biletele se pot cumpara de pe site-ul evenimentului. Pentru cititorii blogului Meseriadeparinte.ro exista o reducere de 10%, tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti codul MDP atunci cand faceti rezervarea. 

Mai multe informatii gasiti pe site-ul Institutul de Fericire, pe Eventul FB dedicat sau direct la organizatori, persoana de contact Andreea Gospodariu, mail andreea.gospodariu@ipf.ro, tel: 0730.209.522.

Ca sa fiti la curent in timp real cu toate noutatile de pe Meseriadeparinte.ro nu uitati sa va inscrieti la Newsletter.

 

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

2 thoughts on “Fericirea se invata precum mersul pe bicicleta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *