In Anglia va fi ilegal sa fumezi in masina daca ai langa tine un copil

O noua lege va intra in vigoare de la 1 octombrie 2015 in Anglia, prin care se va interzice fumatul in masinile in care se afla un minor. Scopul acestei legi este de a-i proteja pe cei mici de la a inhala fumul de tigara, asa zis-ul “second hand smoke”.

Legea se aplica doar pentru masinile inchise, ceea ce inseamna ca intr-o decapotabila se poate fuma fara restrictii.

smoke ban

Legea specifica foarte clar: ” De la 1 octombrie 2015, masinile particulare inchise trebuie sa fie “smokefree” daca in ele se afla mai multe persoane iar una dintre ele are sub 18 ani. Astfel, va fi ilegal:

  • Pentru o persoana indiferent de varsta sa fumeze intr-o masina particulara care transporta o alta persoana sub 18 ani.
  • Pentru sofer sa nu opreasca pe cineva care fumeaza in aceste conditii.

Legea are si o veriga slaba (parerea mea): nu se aplica pentru tigarile electronice.

De fiecare cand un copil inhaleaza fum de tigara (fumatul la mana a doua) el inspira mii de chimicale. Asta il supune unui risc foarte mare de a se imbolnavi de meningita, cancer, penumonie sau poate agrava astmul.

Sursa

Ce parere aveti e benefica o astfel de lege? Ar fi utila sa avem si la noi in tara una similara?

Ca sa fiti la curent in timp real cu toate noutatile de pe Meseriadeparinte.ro nu uitati sa va inscrieti la Newsletter.

[youtube 5jB9zSTlvwY nolink]

 

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

One thought on “In Anglia va fi ilegal sa fumezi in masina daca ai langa tine un copil

  1. În România…legile scrise nu au valoare, cele nescrise sunt considerate demodate. De aceea, Anglia e considerată civilizată, iar România – plai cu boi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*