Primul controlul medical al bebelusului

Dupa nastere, bebelusul va fi examinat de cateva ori in prima saptamana. Va fi cantarit regulat si controlat zilnic pentru a fi observate orice probleme sau semne de infectie. Aceste vizite sunt un bun prilej ca sa discutati cu doctorul orice motiv de ingrijorare care va supara.

bebelus

foto

La fiecare examinare, medicul va fi atent la urmatoarele detalii:

  1. Va masura circumferinta capului, va controla fontanelele si va palpa planseul bucal pentru a fi sigur ca este complet.
  2. Va asculta inima si plamanii  pentru a vedea daca functioneaza normal. Prezenta unor sufluri cardiace este relativ frecventa la bebelusi si nu indica neaparat o afectiune.
  3. Va palpa abdomenul pentru a se asigura ca ca organele au dimensiuni normale. Va palpa de asemenea, pulsatiile din zona inghinala.
  4. Va verifica daca organele genitale prezinta anormalitati. La baietei va verifica daca sunt coborate testiculele.
  5. Va misca delicat membrele bebelusului ai va verifica alinierea segmentelor membrelor inferioarepentru a vedea daca acestea au lungimea potrivita sau daca nu exista deformari ale labei piciorului.
  6. Va verifica articulatiile soldurilor pentru a evidentia eventualele luxatii, prin flectarea picioarelor si miscari usoare circulare.
  7.  Va palpa cu degetul mare coloana vertebrala, pentru a vedea daca vertebrele sunt corect asezate.

 

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

 

 

Comenteaza cu contul de FB

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *