Voi de cate ori o sunati pe doamna?
Ma intalnesc cu prietena mea sa bem o cafea si in timp ce dezbateam ce s-a mai intamplat de cand nu ne-am vazut, ii suna telefonul. Era cel mic, care avea niste nelamuriri legate de tema. Dupa ce a inteles care e problema, prietena mea o suna pe doamna. Au stat la povesti vreun sfert de ora, discutand despre multe altele decat tema problema. La finalul conversatiei, am intrebat-o de curiozitate de cand nu a mai vorbit cu doamna, parea ca a trecut ceva timp.
– A, pai si ieri am sunat-o. De fapt o sun tot timpul, cand e ceva legat de scoala, o sun sa 0 intreb.
– Si doar tu o suni sau si ceilalti parinti?
– Si ceilalti o suna mereu. E tare draguta, ne raspunde tot timpul.
– Si daca aveti cate o problemuta sau o nelamurire o sunati si stati cate 15 minute cu ea la telefon? 🙂
– Ohooo, uneori si mai mult.
– Cati copii sunt in clasa?
– 29.
– Deci daca presupunem ca cel putin jumate dintre parinti o suna pe doamna in fiecare zi, cate minim 15 minute, ce iese? Zilnic, doamna sta la telefon cu voi aproape 4 ore. Cum vine asta?
– Pai.. cam ciudat, dar nu m-am gandit la asta. Eu doar vroiam sa stiu ce exercitii au tema pentru maine.
– Inteleg asta, dar incercam sa ma pun si in locul doamnei. Cat de neplacut si obositor trebuie sa fie sa stai 4 ore la telefon zilnic, sa explici ce s-a intamplat la scoala si ce teme au copiii. Eu sa fiu in locul ei nu v-as mai raspunde decat daca sunt probleme serioase. Cred ca are si ea dreptul la o viata personala :).
– Dar cum sa nu raspunda, noi de unde sa stim ce teme au copiii?
Asa s-a incheiat cafeaua noastra, cu aceasta intrebare grea, pentru care nu i-am dat niciun raspuns. Doar am intrebat-o cum ar fi sa stabileasca la sedinta ca ea sa vorbeasca zilnic cu doamna, iar ceilalti parinti sa o sune pe ea ca sa le transmita ce si cum.
– E, hai, cum sa ma sune pe mine?! Eu nu am atata timp sa vorbesc cu toti la telefon.
Ca sa fiti la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va inscrieti la Newsletter.
Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:
- Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
- Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
- Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
- Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte
Sharing is Caring! ❤
******************************************************************
Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.
Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.
Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.
Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).
Reproducerea oricarui material scris sau ilustrativ din aceste articole este categoric interzisa in lipsa consimtamantului prealabil in scris al proprietarului blogului, Ana Maria Mitrus.
Foarte bine punctat. Eu să lucrez în învățământ aș proceda cum ai spus tu… doar la problemele urgente aș răspunde! Nu mi se pare drept să fac ședințe cu părinții prin telefon!
Multumesc, ma bucura tare mult sustinerea voastra. Recunosc am avut cateva temeri cand am dat “publish” 🙂
Multumesc, ma bucura tare mult sustinerea voastra. Recunosc am avut cateva temeri cand am dat “publish” 🙂
Eu nu le-am permis părinților sa mă sune. Accept sms cu problema pe scurt. Confirm mereu ca am recepționat mesajul, cer detalii dacă e nevoie sau sun dacă e necesar. Foarte rar.
Nu am grup pe whatsapp, e o porcărie. Am pe facebook, unde țin ordine în discuții, organizate pe subiecte.
Referitor la teme, nu e problema parintilor, e a copiilor. Fiecare din ei trebuie sa își noteze și sa știe. Depinde ce vrei sa crești…. Un copil responsabil sau… alegerea e a părintelui.
Am grup cu copiii din clasa. Mai întreabă unii temele, dar eu direct nu răspund. În clasa explic ce e necesar. Orice întrebări se pun atunci. Și în 2 ani cu clasa aceasta nu m-a sunat niciun părinte sa ceara tema!
Cristina, si chiar nu facut nimeni rost de numarul tau? 😀
Esti o norocoasa daca ai scapat asa usor!