Un preot din Urlați a devenit „tată” pentru 30 de copii săraci din comunitatea parohială de care se îngrijește

Pr. Manuel Radu, de la parohia Valea Crângului din Urlați, a înființat în 2012 „Fundația Bucuria Ajutorului” prin care sunt sprijiniți 30 de copii proveniți din familii monoparentale cu posibilități materiale reduse.

„Erau copii care nu se duceau la școală pentru că nu aveau cu ce să se încalțe, cu ce să se îmbrace. Îmi povesteau învățătorii și profesorii că elevilor li se făcea rău pentru că erau flămânzi. Erau copii care mâncau o singură dată pe zi. Atunci am realizat că trebuie să intervin”, a declarat preotul.

Cu pași mici dar siguri, preotul împreună cu soția sa, au început să caute soluții pentru a fi alături de copiii comunității.

Astfel, au transformat casa parohială într-un centru de zi pentru copii.

Ulterior, au înființat Fundația Bucuria Ajutorului, filiala Urlați, în cadrul căreia funcționează „Centrul de zi pentru copii Sfântul Stelian” și „Centrul de găzduire Sfinții Apostoli Petru și Pavel” care oferă spații de cazare, consiliere psihologică și juridică, mamelor victime ale violenței domestice.

Demersurile preotului nu s-au oprit aici. A înființat chiar și o spălătorie de haine de care beneficiază familiile fără posibilități materiale.

Chiar dacă muncește până seara târziu împreună cu încă 10 persoane, preotul a mărturisit că energia vine de la cei mici.

„Muncim de dimineața până noaptea târziu. Nu simțim oboseala pentru că ne luăm energia de la cei mici. Avem pedagog care îi ajută pe copii la teme, avem un logoped, apoi un psiholog, un profesor de matematică, unul de română, și unul de engleză. Avem și voluntari vârstnici, cum ar fi un domn pensionar, care vine și spune povești copiilor”.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *