Containere pentru donat haine vechi

Cei care vor să doneze haine, încălțăminte și jucării au la dispoziție opt containere amplasate de Asociația Atitudini & Alternative în București și alte două în Târgoviște și Corbii Mari, Dâmbovița. Obiectele vor fi distribuite persoanelor nevoiașe din comunitățile marginalizate.

Containerele sunt amplasate la următoarele adrese:

 1. Conect Business Park, B-dul. Dimitrie Pompei nr. 10A, Sector 2, București
 2. Kaufland, Șoseaua Colentina nr 6, Sector 2, București
 3. Kaufland Tudor Vladimirescu, Bd. 1 Mai, nr. 55, Sector 6, București
 4. Kaufland Rahova, Str. Mihail Sebastian, nr. 88C, Sector 5, București
 5. Kaufland Tei, Str. Barbu Văcărescu, nr. 120, Sector 2, București
 6. Băneasa Business Center, 19-21 București – Ploiești
 7. West Gate (Militari) – Strada Preciziei 24, București 062204,
 8. Novo Park (Pipera) – Bulevardul Dimitrie Pompeiu Nr. 6, București

Un alt container este în Târgoviște, la Kaufland (Str. Lt. Stancu Ion, nr. 2C), iar Asociația mai primește donații și la Centrul de Educație și Resurse Comunitare din Corbii Mari, județul Dâmbovița.

Produsele, care vor fi distribuite persoanelor cu dificultăți financiare, trebuie să fie în stare bună și curate.

Industria de fashion este al doilea cel mai mare consumator de apă la nivel global, fiind și o sursă semnificativă de poluare. Necesită multă energie electrică pentru creșterea materiilor prime și producerea țesăturilor, folosind numeroase substanțe chimice periculoase în procesul de fabricație. O cantitate disproporționată de pesticide este folosită în cultivarea bumbacului. Hainele din fibre sintetice sunt una dintre principalele surse de microplastic care poluează oceanele.

În prezent, un cumpărător obișnuit cumpără cu 60% mai multe haine decât acum două decenii, însă durata lor de viață este de două ori mai scurtă.

Conform ClimateWorks Foundation și Quantis, industriile îmbrăcămintei și a încălțămintei emit împreună 8% din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel global, iar fără schimbări majore impactul asupra climei ar putea crește cu 49% până în 2030.

În fiecare secundă, un camion de textile este aruncat la groapa de gunoi sau incinerat. O soluție la aceste probleme este ca hainele să aibă o durată cât mai lungă de viață, fiind inclusiv oferite de la o persoană la alta.

Share on Facebook

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

 1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
 2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
 3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
 4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comments

comments

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*