Singure la cumparaturi

Am mai depasit o bariera cu fetele, o bariera mica mica de tot, dar importanta pentru ele (si mai ales pentru mine 🙂 ).

Am fost la cu ele in Complexul Vitan, si dupa ce am dat o tura impreuna si am facut ceva cumparaturi, am coborat sa le ducem la masina. In timp ce coboram si-au adus aminte ca au vazut nu stiu ce pixuri cu 6 culori si “vrem si noi, te rugaaaaaam, puteeeeeem?”.

– Puteti dar eu nu mai urc, daca vreti va dau bani, si va duceti singure sa va luati.

A urmat o scurta sedinta, super amuzanta (nu degeaba li se spune Chip si Dale, cand incep sa vorbeasca repede, tare si in acelasi timp, nu mai intelege nimeni nimic).

– Bine, ne ducem, m-au anuntat.

– Ok. Alexandra, uite banii, 10 lei. Pixurile costa 6 lei, o sa-ti dea rest 4 lei.

– Bine.

– Te duci si spui: “Buna ziua, aratati-mi si mie pixurile acelea, va rog”. Le iei, va uitati putin la ele si daca va plac spuneti “Da, le luam”. Dai banii, astepti restul si la sfarsit spui “Multumesc” si “La revedere”.

Au plecat iar eu am ramas jos. Aveau de urcat un etaj (doua scari) de trecut de o usa si de gasit al treilea magazin pe dreapta. Foarte aproape pentru un adult dar pentru ele a fost o incursiune in lumea dezlantuita :). Nu aveau nici un fel de contact cu mine, drumul nu era drept din contra si existau si niste usi intre noi. Plus ca intreg complexul este format dintr-o insiruire de magazine mici, aproape identice iar iesirea nu este semnalizata in niciun fel. Am stat vreo 5-10 minute (au parut o ora 🙂 ) si le-am auzit :). Imediat au si aparut, fericite, agitate:

– Mami, mami, ia uite! Al meu e cu power flower ca tatuaju’ lu’ tati si al Andreei e roz cu ursuleti.

– Mami, uite, al meu e cu ursuleti si ia uite cate culori are.

– Bravo, ati reusit singure, ce tari sunteti! Cum a fost Alexandra te-ai descurcat?

– Da, am zis “doua pixuri”, am dat banii si mi-a dat restul 3 lei. Dar am zis multumesc cand am plecat.

– Cum 3 lei ca trebuia 4?

– Pai atata mi-a dat. Hai Andreea, sa mergem acasa sa coloram.

to_shop_or_not_to_shop

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published.