“Bingbangdiriridong” – semnalul pentru un stil de viata sanatos

Ultima zi de vara am petrecut-o impreuna cu promotorii sportului si alimentatiei sanatoase, eroii din serialul pentru copii Oraselul lenes.

La invitatia Mamicii urbane am participat la evenimentul de lansare al seriei 3 din singur program de nutritie si stil de viata sanatos adresat copiilor: Oraselul Lenes – Lazy Town creat in 1998 de un fost campion la gimnastica aerobica, tata a trei copii. Creat de sportivul islandez Magnus Scheving, care este și personaj principal, serialul urmărește aventurile supereroului Sportacus, ale Ștefaniei, fetița cu părul roz, și ale leneșului Robie Putrezitul, alături de amuzanții locuitori din Orășelul Leneș. Peripețiile lor îi distrează pe copii și îi inspiră să mănânce sănătos, să facă mișcare și să danseze.

Mesajul principal al serialului se axeaza pe sport si alimentatie sanatoasa, iar evenimentul de lansare in Romania, organizat de Boomerang nu s-a abatut de la acesta.

Fetele mele nu sunt fanele petrecerilor cu persoane sau in locuri necunoscute asa ca a fost putin mai greu sa le conving sa vina. Le-am castigat spunandu-le ca e vorba de sport, pentru ca ele sunt inebunite sa le luam cu noi la sala, la alergat sau la fotbal. E cea mai mare dorinta a lor, nematerializata inca :), asa ca putin sport doar pentru ele a sunat bine. In spiritul evenimentului am plecat de acasa pe jos, aveam de facut un drum de vreo 20 de minute.

Cand am ajuns au fost putin sceptice de harmalaia care se auzea dinautru dar dupa o scurta inspectie, s-au oprit fix in piscina cu bile.

1

3

3

Au stat acolo pana cand toti copii au inceput sa-i strige pe Sportacus si Stefania. In aplauzelor celor mici acestia si-au facut aparitia.

I-au antrenat pe copii sa faca sport si sa participe la concursuri cu premii surpriza….dar ce surpriza… nimeni nu se astepta la asta.

4

Animatorul de la Boomerang a plecat dupa premii si s-a intors cu… un cos cu mere. Cei mici au fost consternati, nu prea intelegeau ce se intampla, dar in final s-au bucurat sa primeasca bomboane cu sanatate.

56

O parte dintre parinti au fost si ei mobilizati la joaca tot in strigatele de bucurie ale celor mici :).

8

Putin mai tarziu, impreuna cu mamele bloggerite invitate la eveniment, am participat la o discutie moderata de Ana Nicolescu – Mamica urbana, Alina Bratu – Marketing & Communication Manager Boomerang si nutritionistul Luiza Pirvu,  unde am discutat despre cat de importante sunt principiile unei alimentatii sanatoase si cat de usor si la indemana este sa facem sport.

7

Evenimentul a fost un real succes, pur si simplu nu am putut sa-i dezlipim pe cei mici de acolo.

9

Eu le-am convins pe ale mele cu promisiunea ca acasa ne uitam la Sportacus :). Tot drumul au alergat iar acum se antreneaza prin casa, fac flotari, genoflexiuni sunt tare dornice sa se mentina in forma :). De Bingbangdiriridong… nu mai zic nimic :).

7

Pe eroii din Oraselul lenesii puteti urmari pe Cartoonitoprogramul dedicat preșcolarilor difuzat de postul de televiziune pentru copii Boomerang.

“Cred cu adevărat că toți copiii sunt supereroi. Le place să facă mișcare, să fie activi și să se distreze, spune Magnus Scheving. Iubesc joaca și trăiesc momentul, de aceea transformă totul într-un joc. De asemenea, copiii știu când au nevoie de energie și când să se odihnească. Am creat Orășelul Leneș fiindcă am vrut să-i încurajez să-și păstreze toată viața această atitudine. Orășelul Leneș știe că toți copiii sunt supereroi și îi motivează să rămână astfel.” – Magnus Scheving, fondatorul, creatorul și personaj principal al Orășelului Leneș.

 

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published.