Sarcina: Cand trebuie sa consulti medicul

Daca rezultatele unui test facut acasa sunt pozitive, fa-ti programare la medic. Cu cat mai devreme se confirma sarcina, cu atat mai repede incepi ingrijirea prenatala.

In timpul intalnirii cu medicul, acesta iti va explica:

  • simptomele care apar primele in sarcina
  • alte simptome la care sa te astepti in sarcina
  • semnele la care trebuie sa fii foarte atenta si care ar putea indica vreo problema.

Este de inteles ca nu vrei sa citesti sau sa auzi cuvintele o problema din partea medicului. Si este important sa nu te lasi macinata de teama sau grija. Nu uita, ma joritatea sarcinilor se dezvolta normal.

Dar la fel de important este si sa cunosti simptomele care nu sunt normale si care ar putea indica faptul ca ceva nu merge tocmai bine.

Sangerari

Pe perioada sarcinii, sangerarile usoare denumite si spotting sunt normale, mai ales in primul trimestru. In general, spotting-ul nu reprezinta un motiv de ingrijorare. Intr-o prima faza, spotting-ul poate fi rezultatul a ceea ce se numeste sangerare de implantare, si anume sangerarea care se produce cam la o saptamana de la fertilizare. Sangerarea de implantare se poate produce atunci cand ovulul fertilizat adera la captuseala uterului. In general, dureaza putin, este mult mai putina cantitativ si apare mai devreme decat ciclul menstrual. Unele femei nu prezinta nicio sangerare de implantare, in vreme ce altele nici nu o observa.

De asemenea, este posibil sa confunzi sangerarea de implantare cu ciclul. Daca se intampla acest lucru, nu-ti vei da seama ca esti gravida, ceea ce poate duce la erori de calcul pentru stabilirea datei de nastere a bebelusului. Sangerarea de implantare care este putina si se opreste de la sine nu necesita tratament. Daca, totusi, sangerarea este mai abundenta, adica patezi mai mult de doua tampoane intr-o ora, contacteaza-ti medicul.

Mergi imediat la spital daca pierderea de sange este insotita de ameteala, ritm cardiac accelerat sau dureri puternice.

Conecteaza-te cu Facebook ca sa citesti tot articolul. Click pe butonul de mai jos:

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

 

Comenteaza cu contul de FB

 

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *