Sanctionarea elevilor prin scoaterea de la ora si trimiterea la colt, INTERZISE prin lege

Sharing is caring:

In cazul in care mai credea  cineva ca pedepsele de la scoala sunt ok iar emotiile copiilor sunt doar fandoseli ale parintilor rasfatati (asa cum sustin unii) ma bucur sa aduc azi si alte argumente, lasandu-i deoparte pe psihologi si pe specialistii in dezvoltarea cognitiva a copiilor.

Pe scurt, daca v-a dat cineva peste nas atunci cand ati semnalat faptul ca profesorii sau educatorii abuzeaza copiii in loc sa-i educe, ca-i ameninta sau ii umilesc in clasa, astazi va spun dar ca acestea sunt interzise prin Legea 257/2013 care modifica si completeaza Legea 272/2004 privind protectia drepturilor copilului:

25. La articolul 48, alineatele (2) si (4) se modifica si vor avea urmatorul cuprins: 
“(2) In cadrul procesului instructiv-educativ, copilul are dreptul de a fi tratat cu respect de catre cadrele didactice, personalul didactic auxiliar si cel administrativ si de a fi informat asupra drepturilor sale, precum si asupra modalitatilor de exercitare a acestora. Pedepsele corporale sau alte tratamente degradante in cadrul procesului instructiv-educativ sunt interzise. ” 

Scoaterea elevilor din clasa in timpul orei, trimiterea lor la colt, insultele si jignirile sunt interzise prin lege in mediul scolar, profesorii dar si personalul adminsitrativ si auxiliar putand fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 2.500 de lei pentru tratament degradant in scoala.

Elevii nu mai pot fi dati afara din clasa in timpul orelor si nici nu mai pot fi pedepsiti prin trimiterea lor la colt sau prin punerea lor sa stea in picioare in timpul orei, astfel de masuri, considerate tratamente degradante, fiind interzise prin legea mai sus mentionata.

 Directia petru Protectia Copilului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei sociale si Persoanelor varstnice a prezentat marti, modificarile aduse legii, marcand astfel Ziua Internationala a Drepturilor Copilului, sarbatorita in fiecare an pe 20 noiembrie.

Secretarul de stat din Minsiterul Muncii, Codrin Scutaru a declarat ca noile prevederi au avut in vedere o mai buna reglementare dar si responsabilizarea parintilor.

Din analiza cauzisticii a rezultat ca existenta cadrului legislativ coerent nu si-a dovedit eficienta in lipsa unor sanctiuni“, a spus Scutaru.

Legea 257/2013 a fost publicata in Monitorul Oficial in 30 Septembrie, iar pana la inceputul anului viitor ar trebui finalizata legislatia subsecventa, respectiv patru proiecte de Hotarare de Guvern. (sursa)

1558542833_dbNwXY25QwvM_xlarge

Sharing is caring:

 • Article By :
  Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Random Posts

 • De ce a scris Djokovic istorie la Australian Open. Dieta castigatoare.
  Sharing is caring:

  “Tot ceea ce trebuie sa faceti e sa incercati. Iar pentru mine, cea mai crunta infrangere nu este esecul in […]

  Sharing is caring:
 • Despre ce am vorbit la evenimentul “Mami ai grija de tine”
  Sharing is caring:

  Asa cum probabil stiti deja, cu putin timp in urma am primit invitatia de a fi speaker la evenimentul din luna […]

  Sharing is caring:
 • Delicii calde la gratar
  Sharing is caring:

  De fiecare data cand Cristi ma anunta ca incinge gratarul, ma pregatesc entuziasmata cu dovlecei, ardei, vinete, rosii si ceapa […]

  Sharing is caring:
 • Cam cat de dor poate sa-ti fie de un pisoi?
  Sharing is caring:

  Nu o sa intru in detalii despre ce inseamna un animal de companie. Daca aveti unul stiti deja iar daca […]

  Sharing is caring:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*