Ce se intampla cand ii spui copilului tau ca e prost?

Poate ca te astepti la o minilectie de psihologie cu citate din “clasici in viata” si un mic extemporal la sfarsit. Dar nu, nu astazi. Astazi raspunsul e simplu desi subiectul e greu. Stii ce se intampla cand ii spui copilului tau ca e prost? O sa fie prost! Just like that.

Deci, daca vrei sa ai un copil prost spune-i asta. Cu cat mai des cu atat mai bine. Probabil ca nu o sa aiba niciodata puterea sa-si depaseasca conditia de prost. Si chiar daca, cu eforturi mari de tot, o sa-si dea seama ca de fapt nu el e prost ci tu, totusi in ochii tai el tot prost va fi. Pentru ca tu asa vrei sa-ti vezi copilul: prost. Si vrei ca si el sa stie asta si eventual toata lumea din jurul vostru si poate ti-ar placea ca si ceilalti sa te creada atunci cand o spui. Pana la urma tu stii cel mai bine, doar esti parintele lui.

Dar oare ce pacate ai, ca din toti copiii lumii, tocmai tu sa nimeresti unul prost? De ce nu puteai sa ai  si tu un copil mai rasarit cu care sa poti sa scoti capul in lume si pe care sa nu fie nevoie sa dai vina intr-una ca te face de ras? De ce trebuie sa suferi tu pentru “ca copilul” tau e prost? Si tot intrebi si dai din cap cu tristete iar lumii o sa-i fie mila de ghinionul care te-a lovit. Pentru ca mai sunt pe lume si alti parinti cu copii prosti, nu esti tu singurul. Si ei or sa te compatimeasca pentru ca ei te inteleg. Stiu exact prin ce treci si cat de greu e sa ai un copil prost.

Dar sa nu uitam de el, copilul tau. Care te crede Dumnezeul lui si care nu vrea sa nici sa te contrazica nici sa te supere. El vrea doar sa-l iubesti. Iar daca tu poti sa-l iubesti doar daca e prost, atunci asa va fi. Prost. Pentru ca asa vrei tu!

Untitled

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *