Este “Romania Educata” schimbarea mult asteptata?

De vreo doua saptamani lucrez la un articol despre programa scolara si despre modificarile care s-au facut in ultimii ani in  legea invatamantului, dar am sa mai aman putin publicarea lui pentru ca tocmai a fost lasat un proiect care suna foarte bine si despre care sper din tot sufletul sa reprezinte inceputul schimbarii.

Este vorba de “Romania educata”, proiectul national al Presedintelui Romaniei care se doreste a fi inceputul societatii pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazata pe performanta, munca, talent, onestitate si integritate.

In acest sens, in perioada 2-16-2018, Administratia Prezidentiala deruleaza o ampla dezbatere publica privind educatia si cercetarea din Romania, structurata in trei etape:

  • Prima etapa va avea loc in perioada 2016-2016 si va fi dedicata unei dezbateri ce isi doreste sa antreneze intreaga societate in construirea unei viziuni pe termen lunf privind sistemul national de educatie si cercetare, viziune care sa sprijine apoi identificarea optiunilor strategice ale Romaniei si transformarea lor in obiective de tara.
  • A doua etapa (2017) va porni de la viziunea si obiectivele asumate anterior, pentru a creiona o strategie si un plan operational pentru educatie si cercetare.
  •  A treia etapa (2018) implica elaborarea unui mix de politici publice clare, a unui model de guvernanta pentru sectorul educatie si cercetare si, in masura in care este necesara, sustinerea unei eventuale reasezari normative.

Prima etapa a proiectului tocmai a fost lansata iar in cadrul ei vor fi utilizate mai multe instrumente (o consultare online, o serie de dezbateri nationare si evenimente dedicate sub egida dezbaterii nationale) la care sunt invitati sa contribuie toti cei intersati: elevi, studenti, profesori, parinti.

Stiu ca suntem cu totii nemultumiti de tot ce se intampla in sistemul de educatie din Romania insa din pacate nu depasim faza de revolta, de comentat pe FB sau in grupuri restranse de prieteni.

Acesta este momentul in care ne putem implica si in care putem contribui la schimbarea pe care ne-o dorim.

Daca si voi vreti sa va implicati direct in acest proiect de amploare care isi doreste ca la intrarea in cel de-al doilea secol de existenta ca stat modern si unitar, educatia si cercetarea sa aiba o fundatie solida si predictibila pe care sa continue drumul catre “Romania educata”, va invit sa va inscrieti in consultarea online, accesand butonul de mai jos.

romania educata consultare online

Mai multe detalii despre proiect gasiti pe site-ul oficial Romania Educata  si daca aveti sugestii folositi cu incredere adresa de email contact@romaniaeducata.eu pentru a comunica cu echipa de proiect.

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

Voi ce schimbari concrete va doriti sa vedeti in sistemul de invatamant din Romania? Sunt sigura ca si voi, ca si mine, aveti experiente din cele mai diverse in gradinite, scoli si chiar licee.

 

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*