6 Pasi simpli pentru o camera curata

Am tot citit in ultimul timp diverse articole care ba ridicau in slavi dezordinea spunand ca este semn al creativitatii, ba ii consolau pe cei care se trezeau tarziu, sustinand ca asta e dovada de inteligenta.

Sincer, eu m-am saturat de atatea “calitati ascunse” asa ca le-am transmis fetelor ca daca nu-si fac curat in camera in urmatoarea jumatate de ora, intervin eu in forta si curat totul. Iar cand fac eu curat totul se arunca. Adica nu stau sa pun la loc, sa aranjez sau mai stiu eu ce. Nu, nici gand. Eu iau un sac de gunoi si pun in el tot ce gasesc iar la sfarsit pun sacul la poarta. Si asta nu e o amenintare, e un reminder despre ce s-a intamplat ultima data 🙂 .

Se pare ca am avut succes pentru ca fetele, intr-o clipa de inspiratie, mi-au marturisit ca ele ar vrea sa faca curat insa sunt pur si simplu coplesite de gramada de lucruri aflate in camera si ca nu stiu de unde sa inceapa si incotro sa o apuce.

Asa ca le-am acordat prezumtia de nevinovatie si le-am explicat ce au de facut. Nimic mai mult decat 6 pasi simpli. Totul a functionat perfect, camera lor e luna, acum imi fac curaj sa aplic aceeasi metoda si cu Cristi 🙂 . Glumesc, desigur. La momentul la care voi cititi acest articol eu fac curat in dormitorul nostru 🙂 . Cu aceeasi metoda, evident:

6 Pasi simpli pentru o camera curata

  1. Faceti paturile. Aranjati pernele, cearceafurile si paturile. Sa nu exista o cuta (asta e o exagerare, dar merita sa incercati 🙂 ).

foto

2. Puneti toate lucrurile din camera pe pat. Haine, jucarii, caini, pisici, nu conteaza. Pe jos trebuie sa sa fie curat luna.

curatenie 2

foto

3. Puneti toate lucrurile de pe pat la locul lor. Bucatica cu bucatica, fiecare obiect trebuie sortat si pus in dulapul cu haine, cosul cu jucarii sau pe unde are fiecare treaba. In final patul trebuie sa ramana gol-golut si curat ca la pct. 1

curatenie 3

4. Folositi cu incredere aspiratorul. Si pe unde se vede si pe unde nu se vede 🙂 . Ridicati covorul, bagati-va pe sub pat si in spatele mobilelor. Verificati si colturile tavanului si eventual caloriferul.

curatenie 4

foto

5. Spalati pe jos parchetul si curatati si covorul.

curatenie 6

foto

6. Stergeti praful in toata camera.

curatenie 5

foto

Asta a fost tot. Am stat si eu pe langa ele sa le supervizez sa nu o dea in joaca si ca sa le mai spun unde sa puna diverse lucruri, insa per total si-au invatat lectia iar acum stiu ce au de facut. Doar 6 pasi iar la final camera lor a fost luna. Iar eu sunt in culmea fericii.

Voi cum i-ati invatat pe cei mici sa faca curat in camera lor?

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

 

2 thoughts on “6 Pasi simpli pentru o camera curata

  1. Da pentru “copii” de 18+ aveti o reteta? Ca eu inca nu am gasit tactica. Tot ce am avut, s-a epuizat, nu mai functioneaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *