“Legenda lui Podkin O Ureche” – prima carte din seria pentru copii Saga celor Cinci Tărâmuri

In aceasta vacanta copiii au parte de o super lectura ce vine de la Editura Paralela 45: Legenda lui Podkin O Ureche, prima carte din seria pentru copii Saga celor Cinci Taramuri, scrisa de Kieran Larwood si ilustrata de David Wyatt.

Este o carte potrivita in special pentru varsta de 8 ani, ancorata in genul fantastic,  ce urmareste povestea unui iepuras visator si rasfatat.

Cand Haplii pun stapanire pe colonia in care traieste, micutul Podkin reuseste printr-o minune sa scape, impreuna cu sora lui, Paz, si cu fratiorul lor, Puk. Insa Haplii vor neaparat ceva care se afla la ei: unul dintre cele Douasprezece Daruri magice, asa ca cei trei fugari sunt in mare primejdie.

Legenda lui Podkin O Ureche constituie o lectie de viata pentru micii si marii cititori deopotriva. Povestea face apel nu doar la sensibilitatea cititorilor, ci si la valorile morale si sociale, invitandu-i sa reflecteze la consecintele unor acte aparent banale si sa faca distinctii importante intre scopurile pe care si le stabilesc. In acelasi timp, lectura unei povesti de acest calibru ramane o experienta de neuitat, asa cum au marturisit multi dintre cititorii ei. Sunt stimulate imaginatia si curiozitatea, emotiile definitorii pentru formarea empatiei, dar si sentimentele care stau la baza oricarei personalitati armonioase, cum ar fi iubirea, increderea in sine, loialitatea si bucuria vietii.

Un bestseller precum Legenda lui Podkin O Ureche este o oportunitate pe care ne bucuram sa o oferim copiilor romani. Editura Paralela 45 are ca misiune sa selecteze cele mai noi aparitii editoriale, premiate si apreciate de catre cititori la nivel international, precum si lecturi clasice care pot imbogati imaginatia si creativitatea si pot constitui repere pentru formarea valorilor copiilor, tinerilor si cititorilor de orice varsta.”, a declarat Viorel Zaicu, director editorial Editura Paralela 45.

Kieran Larwood, autorul, a fost distins in 2011 cu prestigiosul premiu Chicken House Children’s Fiction. In 2017, cartea Legenda lui Podkin O Ureche a castigat Blue Peter Book Award pentru „Cea mai buna poveste”, fiind votata de catre copii cu varste cuprinse intre 8 si 13 ani din Marea Britanie. Kieran Larwood a declarat atunci ca „este o mare onoare, mai ales ca am crescut urmarind seriile Blue Peter, iar faptul ca a fost votata de catre copii face acest lucru si mai grozav”.

Desi nu este inca incheiata, Saga celor Cinci Taramuri si-a gasit deja locul in raftul clasicilor literaturii fantastice, alaturi de Stapanul Inelelor si Harry Potter. In urma extraordinarului succes in randul cititorilor, editorii au extins seria de la trei la sase volume, iar drepturile de publicare s-au vandut in Germania, Franta, SUA, China, Olanda, Rusia si numeroase alte tari.

Filmul serial realizat dupa cartile din Saga celor Cinci Taramuri va fi distribuit in curand la nivel international.

Autorul Kieran Larwood (fost profesor) si ilustratorul David Wyatt au reusit sa construiasca o lume fantastica, plina de aventura si necunoscut, printr-o colaborare eficienta, al carei scop final este unul educativ pentru tinerii cititori. David Wyatt este celebrul artist care a ilustrat, printre altele, bestsellerurile internationale scrise de J.R.R. Tolkien, Terry Pratchett, Philip Pullman si Brian Jacques.

Pe langa stimularea creativitatii prin lectura, Legenda lui Podkin O Ureche poate reprezenta si un foarte bun subiect de studiu. Faptul ca autorul acestei carti a fost profesor in trecut face ca personajele si intamplarile descrise sa aiba o latura umana, prezenta si actuala in vietile noastre.

Cu ocazia acestei lecturi, copiii pot dezbate si intelege aspecte precum diferentele dintre genuri si asteptarile pe care societatea le are de la ele, diversitatea oamenilor, posibilitatea de a analiza sentimentele si procesele de constiinta ale personajelor, notiunea de refugiu si gasirea corespondentului din lumea reala, intelegerea si cresterea sentimentului de empatie.

Pentru a afla mai multe informatii, gasiti pe site-ul oficial sau pe Pagina de FB Paralela 45.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

Sharing is Caring! 

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *