Cum sa transformam cititul intr-o aventura plina de adrenalina

De multe ori cei mici percep cititul ca pe o datorie, ca pe ceva neplacut ce “trebuie” facut pentru ca “de-aia”. Exista milioane de motive pentru care cei mici refuza sa citeasca insa la fel de bine le putem arata cateva situatii care sa ii convinga de faptul ca cititul va fi o placere si un castig pe viata.

Imi aduc aminte de un prieten din copilarie care s-a indragostit de citit dupa ce tatal lui i-a sugerat sa citeasca Winneto in cada plina cu apa, imbracat si cu o bentita legata pe frunte 🙂 . Tuturor copiilor ni s-a parut ceva de neimaginat la vremea respectiva insa de-abia acum pot sa apreciez la adevarata valoare aceasta sclipire pe care a avut-o parintele respectiv.

Pentru copii cititul se poate transforma intr-o aventura plina de adrenalina, la fel ca mersul cu rolele, datul cu tiroliana sau escalada. Iar o experienta care sa induca atmosfera de lectura-aventura este Campania “Cortul cu Mistere” realizata de Editura Corint Junior alaturi de Campus 4u si Pregressive Sports. Dorinta din spatele acestei initiative este de a-i invata pe cei copiii aflati in vacanta cum sa constuiasca adevarate povesti de aventura si mister in cadrul unor ateliere de storytelling.

Astfel, toti copiii se pot imprieteni cu cartile din colectia Aventura & Mister de la Corint Junior, intr-un cadru neconventional.  In zone strategice, urbane si non-urbane vor fi amplasate corturi amuzante unde, avand la indemana saltea, lanterna, racoritoare si gustari sanatoare, copiii vor putea rasfoi in voie cartile.

Cortul-cu-mistere

In cadrul atelierelor de storytelling, cei mici vor fi provocati sa povesteasca din experienta lor de lectura si chiar sa creeze echipe pe baza unor indicii primite de la coordonatorii activitatilor. Vor urma apoi jocuri de rol unde cei mai creativi si originali participanti vor fi premiati.

Special conceputa pentru copii cu varste intre 8 si 12 ani, Colectia Aventura & Mister cuprinde 8 titluri care mai de care mai incitante: Misterul din Hanul PungașilorInsula Doctorului LibrisEvadare din biblioteca domnului LemoncelloNesfârșita goană după elefantUluitorul Broccoli Boy,   Vânătorii de comori volumul IVânătorii de comori volumul II – Pericol pe NilVânătorii de comori volumul III – Secretul orașului interzis.

Pana la data de 30 august, toate cartile din colectie beneficiaza de o reducere de 35%. Detalii despre colectie si comenzi gasiti pe site-ul Editurii Corint.

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *