#video: Cum poate fi rapit un copil – experiment social cu Pokemon Go

Toata discutia asta legata de nebunia cu Pokemon Go, cu oameni nauci care merg fara sa se uite pe unde calca, cu strazi blocate sau cu manipulare si prosteala in masa, este una interminabila in care nu imi doresc sa ma bag.

Aproape 7.000 de oameni care adera la un grup pe FB pentru a organiza o vanatoare de pokemoni in Herastrau este ceva peste puterile mele de intelegere, asa ca o sa revin la ce ne doare pe noi de fapt: copiii.

Copiii care, de parca nu era destul ca sunt cu capul in nori, ca vor doar sa se joace, ca sunt cu gandul doar la distractie, acum mai stau si cu nasul in telefon total absenti la ce se intampla in jurul lor si expusi diverselor pericole care ii inconjoara si pe care nu mai au cum sa le identifice si sa le evite.

Cand esti copil exista credinta asta naiva ca daca avem aceleasi preocupari automat suntem prieteni. Iar Pokemon a devenit o preocupare comuna atat pentru copii cat si pentru adulti iar de multe ori asta poate avea efecte periculoase.

Va invit sa urmariti un film in care niste copii care se joaca Pokemon sunt ademeniti de un necunoscut in locuri intunecoase unde li se poate intampla orice. Din fericire totul este doar un experiment social, un semnal de alarma din care sper ca toti parintii aflati in situatii similare sa traga niste concluzii.

Nu va lasati copiii nesupravegheati. Explicati-le care sunt riscurile atunci cand umbla pe strada fara sa fie atenti la ce se intampla in jurul lor si invatati-i sa nu confunde lumea reala cu cea virtuala. E vacanta, duceti-i in parc sa se joace cu mingea sau puneti-le o carte in mana. Luati in serios integritatea si fericirea copiilor vostri si asigurati-le tot ce au nevoie pentru a se dezvolta intr-un mediu sanatos.

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

 

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

3 thoughts on “#video: Cum poate fi rapit un copil – experiment social cu Pokemon Go

Leave a Reply

Your email address will not be published.