Aproape 100.000 de oameni au semnat pentru reintroducerea pedepsei cu moartea. Sunteti de acord?

Ce pedeapsa credeti ca merita criminalul din Caracal? Dar violatorii si pedofilii?

Merita vreun pic de intelegere, reintegrare si dreptul la a doua sansa? Cineva care care a chinuit, violat sau omorat mai poate beneficia de “drepturile omului”? Este democratia atat de oarba incat sa gaseasca circumstante atenuante pentru cineva care nu a avut niciun pic de mila pentru victimele sale?

Din ce se vehiculeaza in acest moment in presa, criminalul din Caracal, de exemplu:

 • nu poate primi inchisoare pe viata pentru ca a depasit 60 de ani
 • va beneficia de niste masuri compensatorii si pedeapsa i se va micsora
 • daca vor fi probleme de igiena sau mai stiu eu ce “conditii neconforme” pe perioada detentiei va putea sa primeasca despagubiri

Aproape 100.000 de mii de romani considera inacceptabila si revoltatoare acesta situatie, ca un criminal, violator sau pedofil sa fie protejat ca orice alt detinut cu fapte mai putin periculoase. Semnatarii petitiei considera ca noi, ca popor, nu trebuie sa mai acceptam astfel de fapte in jurul nostri si ca pedeapsa cu moartea reprezinta nu doar o consecinta pentru faptele reprobabile comise ci si o masura de preventie.

Petiția a fost postată vineri noaptea de Victor Constantinescu și a adunat peste 80.000 de semnături de la internauți revoltați de ceea ce s-a întâmplat la Caracal, acolo unde două adolescente au fost ucise de un bărbat.

”Pedeapsa cu moartea a fost abolită prin Decretul-lege nr. 6 din 7 ianuarie 1990 și decizia fiind cuprinsă în Constituția României din 1991, reconfirmată. De asta avem nevoie de pedeapsa cu moartea, pentru aceste creaturi profund defecte și ireparabile. Merită această bestie indulgență? Cerem modificare codului penal prin înăsprirea pedepselor pentru viol, pedofilie si crima. Modificare articolului 218, (1) introducerea pedepsei de 25-50 de ani de închisoare pentru viol, în loc (3-10 ani) închisoare cat este în prezentul cod și pedeapsa cu moartea pentru crime odioase comise de criminali care NU mai pot fi reintegrați în societate! Anii de închisoare, sau pedeapsa cu moartea, ar trebui aplicate, în funcție de gravitatea criminalității/faptei. Pedeapsa capitală trebuie aplicată ca măsura extraordinara în cazuri similare bestiei/scursurii care deliberat a ucis niște copile!”, se arată în petiția postată pe petitieonline.com.

Specialiştii spun însă că pedeapsa cu moartea nu poate fi implementată într-un stat democrat, membru al Uniunii Europene.

Pedeapsa cu moartea nu este o soluţie, dincolo de faptul că este o măsură neetică şi lipsită de morală, spun experţii în politică externă.

„Unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii Europene este faptul că pedeapsa cu moartea nu este acceptată, fiind de fapt şi principiul pe care s-a constituit Europa democrat-creştină. S-a plecat de la premisa că singurul aspect pe care statul nu îl poate oferi unui individ este viaţa, motiv pentru care nu îşi asumă dreptul de a-l lua.

În schimb, ca si alternativă la pedeapsa cu moartea există închisoarea pe viaţă, unde, oricum, invidiul va suferi mult mai mult”, arată analistul de politică externă şi preşedinte CEIA, Răzvan Munteanu, potrivit Adevărul.

Voi ce parere aveti? Sunteti parinti si sunt sigura ca evenimentele din ultimele zile nu v-au lasat indiferenti.

#ochipentruochi

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

 1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
 2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
 3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
 4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Comenteaza cu contul de FB

14 thoughts on “Aproape 100.000 de oameni au semnat pentru reintroducerea pedepsei cu moartea. Sunteti de acord?

 1. Da, pedeapsa cu moartea nu este nici democratic nici corect pentru că au fost prea mulți acuzați pe nedrept și apoi achitați când au fost aflați adevărații vinovați.
  Din închisoare îi poți scoate dar din morminte NU!
  Plus de asta pedeapsa cu moartea mi se pare cea mai ușoară. De ce să nu sufere închiși pe viață într-o celulă de 2*2 fără ferestre și fără drept de a ieși vreodată din ea!

 2. Castrați și munca în condiții ffffff grele!!!!! Nu mâncare și TV și cheltuiala mai mult decât se cheltuie cu un copil la cresa!!

 3. Anca da’ cum să nu…. să-l ținem p’ăla ca la hotel, cu mâncare, cazare, cărți și cearceafuri curate. 🤬

 4. Jegul Nu va primi închisoare pe viata conform noilor prevederi și schimbărilor din justiție deoarece persoanele peste 60 de ani nu primesc pedeapsa pe viata și mai și primește reducere de pedeapsa cu 20%…a recursului conpensatoriu! Nu se mai poate sta în tara in care trăim datorita celor care au modificat legile justiției!

 5. în cazul asta ma îndoiesc ca omul e curat ca lacrima. E atât de dureroasa treaba asta… Oare ar fi avut gând mărunt sa lase vreo fata în viață? Ce spaima au indurat fetele alea?

 6. Sa fie pusi la munca sa construiasca spitale noi cu detinutii nu sa stea degeaba in inchisoare. Nu exista pedeapsa pentru psihopat ….cititi si dati google un pic la cuvantul psihopat ….daca tu esti nebun si aplatizat emotional cum te poate speria idea de pedeapsa cu moartea sau castrare chimica sau inchisoare pe viata daca tu nu ai emotii….ei nu au frica asa ca isi vor face crimele oricum indiferent ce pedepse am inventa noi.

 7. Popicu l-a omorât pe Kennedy
  Pentru a incinera un om de 68 de kilograme, ar fi nevoie de echivalentul a 100 de kg de lemne sau de benzina necesară pentru a parcurge 4000 de kilometri, aflăm de la Asociația Crematoriilor din America de Nord. Asta, dacă respectivul corp ar arde într-un crematoriu, nu în aer liber. În urma incinerării, care durează uzual în jur de 2-3 ore, rămâne între 1 și 4 kg de cenușă, deschisă la culoare.
  Și în România anului 2019, instituțiile statului ne cer să credem că un boschetar de 66 de ani, a ars un cadavru în curtea sa, folosind zeci de kg de lemne sau sute de litri de benzină sau Dumnezeu știe ce cantitate de acid, iar nimeni nu a simțit nimic, nu a mirosit nimic? Nu se găsește niciun lemn, nicio canistră de benzină, nicio urmă de cenușă? Apropo, pentru a dizolva un corp în acid este nevoie să treacă minim 48 de ore.
  Un criminal meticulos, cu o inteligență și o capacitate de organizare peste medie, poate, repet, poate, ar fi reușit o astfel de performanță.
  Uitați-vă la moș Dincă, zis Popicu: vi se pare ceva inteligență peste medie? Vi se pare un tip organizat meticulos? Sau vi se pare un bolovan, o brută?
  După două zile în care omul nu a recunoscut nimic, Popicu a avut brusc remușcări și a mărturisit tot. Aproape tot. Nu și-a dat seama ce-a făcut cu cadavrul fetei. Sau mai bine, nu a venit nimeni cu o versiune credibilă pe care acest om să și-o asume? Cred că după tratamentul din arestul poliției, Dincă din Caracal e gata să mărturisească orice: atacurile de la 11 septembrie, asasinarea lui JFK, fuga lui Pacepa, orice e nevoie.
  Îmi e tot mai clar că întâmplările de la Caracal nu au fost rodul incompetenței, ci mai degrabă al acoperirii unei rețele despre care se știa că funcționa de ani de zile acolo, în care sunt implicați oameni din Poliție și Procuratură, cu binecuvântarea serviciilor locale și a autorităților publice.
  Totul ar fi mers strună dacă n-ar fi apărut două erori neprogramate: 1) Popicu a răpit pe cine nu trebuia. Nepoata lui Cumpănașu, fost mare lăudător al serviciilor și ministerelor de forță, care a făcut scandal Și 2) Pentru că e foarte inteligent, nepoata a reușit să sune la 112 de la Popicu, alertând „exteriorul” că este în viață.
  Din acel moment, orice intervenție a autorităților trebuia amânată cât mai mult pentru a da timp rețelei: fie pentru a ucide fata și a se dispensa de cadavru, fie pentru a o scoate din țară și a duce-o departe, unde nici nu vreau să mă gândesc la ce va fi supusă.
  Moș Dincă nu e decât un bouncer, o brută, nu e nici pe departe capul acestei operațiuni monstruoase. Într-un oraș mic dintr-un județ mic, polițiștii, sri-știi, jandarmii, judecătorii, etc, se cunosc între ei și se acoperă între ei( aduceți-vă aminte de cazul polițistului pedofil).
  Se transferă dintr-o parte în alta. Ce s-a întâmplat la Caracal era cunoscut de tot ce înseamnă autoritate de forță în județ. Fără discuție. Mai ales Oltul e județ mic, dar și pentru că există multe antecedente legate de traficul de persoane: nu m-ar mira ca una dintre motivațiile pentru care factorul politic să fi lăsat lucrurile să meargă așa să fie că e sursă de venit pentru județ. Iar dacă Deveselu a beneficiat de această rețea – militarii americani sunt și ei oameni – vom afla în funcție de starea de sănătate a lui Popicu.
  În orice caz, nu pot să nu remarc un lucru: de unde la început, oamenii identificaseră instinctiv serviciile – prin exponentul STS – ca vinovat, între timp, pe neștiute, atenția publică s-a mutat spre poliție, pe PSD, corupție etc.A apărut și raportul care arată că STS a respectat întocmai regulamentele și că e curat lună, dar și mărturii, anonime bineînțeles -, cum că „dacă mai funcționau protocoalele cu SRI, îl găseam la milimetru”. Bine, nimeni nu se întreabă de ce STS, Procuratura, Miliția, etc, nu a apelat la SRI să-l localizeze pe moș Dincă la milimetru.
  Și totuși, în țara aceasta, cu ce se ocupă serviciile secrete? Și cum se face, că niciodată, bă da’ niciodată, ăștia nu-s vinovați de nimic?

 8. Ce pedeapsa merita ?! O noapte cu părinții victimelor și dreptul de a suna la 112!
  . NU-L PEDEPSIȚI.
  autor, Florin Tudoran.
  La Domnul și la voi, cer îndurare:
  Pe criminal vă rog, nu-l pedepsiți.
  Dreptate nu se face-n închisoare,
  Închideți ochii! Dați-l la părinți!
  Să fie judecat numai de mame!
  Să fie rupt și mestecat în dinți!
  Nu-l condamnați, nu-l împușcați cu arme,
  Creați o lege: Dați-l la părinți!
  Nu condamnați părinții să-l plătească
  Cum toți plătim atâția deținuți.
  Dați “peste noapte”-o lege românească,
  Iar criminalul, dați-l la părinți!
  Plângem și noi, plâng îngerii și sfinții
  Și așteptăm. Decizia-i la voi.
  Lăsați-l doar o noapte cu părinții
  Și dreptul s-apeleze 112!
  28.07.2019

 9. Da,pedeapsa cu moartea nu poate fi implementată într-un stat democrat,dar un nenorocit care trăiește într-un stat democrat poate tortura,poate viola,îsi poate bate joc de viața unui om(și nici nu vreau sa mă gandesc în cazul unui copilaș)cum vrea el nenorocitul și atunci noi ca stat democrat îi dam șansa de a trai și de a se reintegra în societate.Ce gândire idioata,o mizerie 😤😤😤😤

 10. Dar într-un stat democrat, membru al Uniunii Europene este normal să se întâmple așa ceva ? Este normal ca un pedofil să violeze, să-l chinuie și pe urmă să îi ia viața unui copil???? Criminalii și pedofilii au mai multe drepturi decât noi ??? Asemenea oameni nu ar mai trebui să aibă dreptul la a doua șansă, nu ar trebui să mai aibă dreptul de a respira !!! Am ajuns să ne fie frică să lăsăm un copil să meargă singur la magazinul de la colțul blocului sau să vină singur de la școală !!! 😔😔😔

 11. Legi ale unei societati umane care apara individul criminal si nu victima.!Ce reintegrare,ce a doua sansa! S-a vazut de atatea decenii ca absolut nici unul nu s-a reintegrat,ci sant recidivisti.Oare cand Psihologia moderna va inceta sa fie oarba de dragul unor teorii neviabile prin practica vietii si a rezultatelor unor cercetari stiintifice care dovedesc ca genetica are rolul covarsitor in personalitatea individului.?

 12. Daca nu se poate pedeapsa cu moartea ,atunci pe viata fara posibilitate de eliberare ,pt.violatori mai ales pedofilii castrati chimic si pedepse mult mai mari ,vezi Serbia parca .Pedepsele de acum sant o gluma proasta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *