Despre Fire de dragoste

Cine spune ca online-ul nu uneste oameni sau ca distrage (distruge) relatiile umane din offline, de fapt nu stie despre ce vorbeste. Asta este parerea mea si dovada faptului ca lucrurile nu stau deloc asa o puteti gasi zi de zi pe blog sau pe contul meu de FB. Despre cum mi-a schimbat mie viata (in bine 🙂 ) FB-ul, blogul si online-ul in general, este o poveste lunga.

Insa una foarte scurta este despre cum online-ul schimba vietile celor aflati in dificultate, unii dintre acestia fiind bebelusii prematuri. Poate nu stiati, dar conform statisticilor privind nasterile premature, 79% dintre bebelusi sunt nascuti între 32 si 36 de saptamani, 10% intre 28-31 de saptamani, iar 11% vin pe lume la doar 28 de saptamani.

Bebelusii nascuti prematur petrec foarte multe ore la terapie intensiva, in incubator, si adesea au nevoie de botosei si caciulite adaptate dimensinilor lor reduse care sa-i protejeze si sa-i ajute sa-si regleze mai usor temperatura corpului.

Cum nu prea se gasesc aceste articole pentru bebelusii prematuri, Asociatia Unu si Unu impreuna cu prietenii de la Totul Despre Mame s-au gandit sa lanseze o campanie publica prin care invita toate doamnele stiute si nestiute sa creeze caciulite si botosei pentru acesti copilasi.

Pentru acesti micuti luptatori, seturile pe care le vom crea sunt o necesitate, nu un moft, stim cu totii ca ei stau dezbracati in incubator, asadar aceste articole de imbracaminte reprezinta un necesar minim pentru a le asigura o evolutie sanatoasa.

Potrivit acelorasi statistici, 1 din 10 bebelusi care se naste are nevoie de aceste seturi. Ideal este sa fie seturi: tuturor ne place sa fim asortati si ne creaza alta stare de spirit cand vedem armonie si culoare si vor avea un efect terapeutic si pentru mamele acestor bebelusi.

Va invitam si pe voi sa-i ajutam impreuna pe acesti copilasi, cu lana sau bumbac, cu andrele sau crosete, cu tutoriale de pe Youtube sau cu ani de pricepere in spate, sa aducem putină culoare si optimism in viata acestor micuti si in viata mamelor lor ingrijorate si framantate de incertitudini.

Cat de mari trebuie sa fie seturile? Aceasta e o intrebare importanta, pentru ca vrem ca ceea ce cream sa aiba si utilitate. Asadar, avem doua masuri.

Masura 1: caciulitele pot fi de 7 cm inaltime si 9 cm latime, rezulta o circumferinta de 20 cm. Sosetutele din acest set pot fi de 5,5 cm talpa si la fel și inaltimea.

Masura 2: caciulita de 9 cm inaltime si respectiv 13,5 cum latime, circumferinta este 28 cm, iar sosetutele trebuie sa fie inalte de 6 cm si sa aiba talpa de 6,5 cm.

Câteva detalii logistice:

Campania se deruleaza in perioada 1 iunie-31 august. Seturile crosetate vor ajunge la sectii de terapie de la neonatologie dupa 1 septembrie, cel mai probabil in perioada 1-15 septembrie.

Coletele se vor trimite pana pe 29 august, data postei, pe adresa Str. G. Puccini nr. 8A, Cladirea Pucini Offices, etajul 4, sector 2, Bucuresti. Acestea se vor trimite prin Posta Romana si costurile sunt de aproximativ 6-8 lei.

O alta modalitate pe care o puteti folosi pentru a juta acesti micuti si famiile lor, este de a dona bani direct prin intermediul site-ului Asociatiei Unu si Unu, adica aici.

Va reamintesc ca in data de 12 iulie voi inota la Swimathon pentru Asociatia Unu si Unu, in echipa bloggeritelor mame si va rog sa fiti alaturi de noi prin orice metode puteti. Donatii, recomandari, share-uri sau ganduri bune, orice ajutor e bine venit deoarece principalii beneficiari sunt micutii nascuti prematur.

10428789_10203175042410255_1837829550_n

 

 

Comenteaza cu contul de FB

2 thoughts on “Despre Fire de dragoste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *