Primul Flashmob pentru prematuri din Romania

Sfarsitul anului 2014 a fost unul plin de evenimente de suflet, unul dintre fiind cel organizat de Asociatia Unu si Unu, pentru super eroii de doar cateva sute de grame care se nasc inainte de termen si care isi incep viata luptandu-se pentru supravietuire.

Am ajuns Afi Palace Cotroceni pregatita sa am o mare surpriza insa nu ma asteptam nici pe departe la desfasurarea de forte pe o pregatisera Corina si Diana. Peste 40 de voluntari au dansat in mijlocul mall-ului in timp ce restul vizitatorilor isi tineau rasuflarea emotionati de importanta momentului la care luau parte.

1

 „Super-eroii de doar câteva sute de grame ne dau lecții de voința și dorință de viață, însă lupta lor și trauma lăsată de o naștere înainte de termen, atât pentru nou născuți, cât și pentru părinții lor nu sunt cunoscute și dorim, prin acest gest să atragem atenția în mod public” declară Corina Croitoru, Președinte Asociația Unu și Unu.

Alaturi de organizatori si de vizitatori am purtat si eu masca mov, ce simbolizeaza puterile fiecaruia dintre noi.

10425167_779489478783279_3816130983725975195_n

Fiecare din noi poate purta masca unui super-erou pentru nou-născuții înainte de termen și îi poate spriji în lupta lor de supraviețuire. În acest sens, vom pune la dispoziția publicului larg 20.000 de măști de super-eroi, pe websiteul Asociației Unu și Unu, www.unusiunu.com, începând de săptămâna viitoare cu scopul de a populariza impactul nasteriilor premature în România.” adaugă Diana Gămulescu, Vicepreședinte Asociația Unu și Unu.images

Sloganul „Arata-ne Supereroul din tine” isi propune sa mobilizeze societatea civila spre informare, sprijinire si preventie prin programle Asociatiei Unu și Unu, ce vizeaza prematurii si familiile lor,a tat pe perioada de spitalizare cat si dupa externare.

De altfel, pe toata perioada lunii noiembrie Asociatia a promovat acest fenomen prin actiunile sale din spitale, prin mijloace de comunicare online si social media, prin informatiile puse la dispozitie pe pagina sa de internet sau prin materialele medicale oferite Asociatiei de catre cadrele medicale.

In data de 17 noiembrie, desemnata Ziua Internationala a Prematuritatii, Asociatia Unu si Unu a adaugat Romania pe harta internationala a tarilor care contribuie la sporirea notorietatii prematuritatii prin iluminarea unor cladiri publice.Astfel, in Bucuresti, lumina violet a colorat Palatul Parlamentului, cladirea Guvernului, cladirile de birouri Lakeview si Skytower iar in Iasi, Maternitatea “Cuza Voda”, cladirea Primariei, Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” si Universitatea “Cuza-Voda” iar in Sibiu Turnului Sfatului

Asociatia Unu si Unu in parteneriat cu EFCNI (European Foundation for the Care of  Newborn  infants) coordoneaza activitati la nivel local dar si global, pentru a atrage atentia asupra problemelor grave privind prematuritatea si pentru a oferi speranta famiilor afectate de acest fenomen.

Eveniment organizat cu sprijinul: Dorna, Atelier Pas Boutique, Amelie, Garbo.ro, Afi Palace Cotroceni.

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *