Decizie incredibila in cazul directoarei batause. Judecatorul considera ca bataia izolata e legala.

Incredibil ce se intampla in tara asta, in care un copil batut de un adult nu este aparat de nimeni. Magistratul de la Judecatoria sectorului 5 a decis ca achetatorii ”nu au probe care sa ateste ca faptele au avut continuitate” ba mai mult ”o corectie izolata aplicata minorului nu e considerata fapta penala”.

Organele de urmarire penala nu au demonstrat nici producerea urmarii faptelor imputate, respectiv punerea in primejdie grava a dezvoltarii fizice, psihice sau morale a minorilor. Cu privire la acest aspect, judecatorul constata ca probatoriul administrat este insuficient si contradictoriu.sursa

Ba da, domnule judecator, este fapta penala si o sa va spun imediat de ce:

In Codul Penal scrie asa:

“CAPITOLUL II
  Infracţiuni contra integrităţii corporale sau sănătăţii    
  Lovirea sau alte violenţe

   Art. 193. – (1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Relele tratamente aplicate minorului

   Art. 197. – Punerea în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale a minorului, de către părinţi sau de orice persoană în grija căreia se află minorul, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.”

Domnul judecator se pare ca nu e la curent cu prevederile Codului Penal asa ca daca tot i-am recomandat ceva sa studieze, plusez si cu Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului care abordeaza printe altele si  “Protecţia copilului împotriva abuzului, neglijării, exploatării şi a oricărei forme de violenţă”.

Art. 89. – (1) Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva abuzului, neglijării, exploatării, traficului, migraţiei ilegale, răpirii, violenţei, pornografiei prin internet, precum şi a oricăror forme de violenţă, indiferent de mediul în care acesta se află: familie, instituţii de învăţământ, medicale, de protecţie, medii de cercetare a infracţiunilor şi de reabilitare/detenţie, internet, mass-media, locuri de muncă, medii sportive, comunitate etc.

Ati citit, da? Protectia copilului impotriva oricaror forme de violenta“.  Nu se specifica nicaieri termenul de bataie izolata sau repetata. La fel, nu conteaza unde se intampla forma de violenta. Poate sa fie pe strada, pe internet, in familie, chiar si in institutii de invatamant, acreditate sau nu.

Situatia este cu atat mai grava daca abuzul a fost savarsit de persoane care asigurau ingrijirea copilului:

   Art. 102. – În cazul în care abuzul, neglijarea, exploatarea şi orice formă de violenţă asupra copilului a fost săvârşită de către persoane care, în baza unui raport juridic de muncă sau de altă natură, asigurau protecţia, creşterea, îngrijirea sau educaţia copilului, angajatorii au obligaţia să sesizeze de îndată organele de urmărire penală şi să dispună îndepărtarea persoanei respective de copiii aflaţi în grija sa.

fapte penale cadre didactice

Intelegeti? E ilegal si se pedepseste lovirea altei pesoane. Abuzarea minorului se pedepseste.

Chiar si lovirea unui animal este calificata drept comportament brutal si este sanctionata penal. (Legea 205/2004).

corectia fizica

Domnu’ judecator, pe ce lume traiti? Pe ce va bazati deciziile? Aveti vreo carte de povesti despre care noi nu stim nimic?

Lucrurile nu trebuie sa ramana asa. Daca orice adult poate abuza un minor, sa se filmeze facand asta si sa nu fie arestat, atunci suntem cu totii de plans. Nimeni si nimic nu ne mai salveaza.

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

Citeste si:

Cat de prost sa fii sa te filmezi cand bati un copil?

Ce masuri (nu) s-au luat in cazul directoarei psihopate. Cum se procedeaza intr-o tara civilizata.

Comenteaza cu contul de FB

6 thoughts on “Decizie incredibila in cazul directoarei batause. Judecatorul considera ca bataia izolata e legala.

  1. Sau judecătorul (cineva din familie) a avut copiii la “doamna directoare” sau este dintre cei 67% dintre români, ce sunt de acord cu bătaia ca forma de disciplinare.

    1. Mi-e greu sa cred ca ar putea exista o coincidenta atat de mare incat judecatorul sau cineva apropiat sa fi fost clientul directoarei la gradinita.
      Insa e evident ca se incadreaza in cei 67%: “Aplicarea unei corectii izolate, determinata de o greseala a minorului” este formularea clasica in care vina este transferata asupra victimei. Daca victima statea potolita, atunci nici agresorul nu ar fi actionat. Cum ar veni, copii si-au cautat-o, e doar vina lor ca au fost batuti. 🙁

  2. nici una, nici alta. majoritatea celor care comenteaza astfel de cazuri numai pe Internet, n-au fost in viata lor angrenati intr-o cercetare civila sau penala, avand la lucru politia, parchetul sau instanta…

    1. Iti dai seama ca nu are nicio relevanta daca ai fost sau nu angrenat intr-o cercetare civila sau penala. Cand un judecator spune ca ”o corectie izolata aplicata minorului nu e considerata fapta penala” atunci trebuie sa fii intr-un anume fel ca sa nu iei atitudine.

  3. Dani, daca la violenta se raspunde cu violenta, atunci nu am rezolvata nimic. Tot organele abilitate trebuie sa rezolve, dar sa se asigure ca inteleg exact despre ce e vorba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *