De ce ar trebui sa-ti imbratisezi copilul chiar si atunci cand se comporta urat

Poate te-ai saturat de comportamentul lui. E doar un ghemotoc de copil, insa are niste accese de personalitate pe care pur si simplu nu stii cum sa le gestionezi.

Te sfideaza, iti raspunde, urla, arunca cu lucruri si tranteste usi. Uneori iti vine sa il iei si sa dai cu el de pamant, sa-l obligi sa te asculte si sa faca ce ii spui. Te abtii cu greu, dar sentimentele tale raman acolo.

Ultimul lucru pe care ai dori sa il faci in aceste momente este sa il imbratisezi. Nu simti ca o imbratisare este ceva ce iti vine natural insa, crede-ma, este cea mai buna alegere pe care poti sa o faci.

Mergi dupa el si intreaba-l: “Vii la mine in brate?”.

Uneori nu se poate calma si continua cu tipetele. Dar, de cele mai multe ori va veni la tine in brate, se va linisti si poate chiar va incepe sa planga, ca un copil mic. Pentru ca asta si este.

Un copil care nu stie sa-si gestioneze emotiile, care are nevoie sa stie ca mama lui il iubeste, chiar si in clipele tensionate. Iar singura metoda care ii poate arata acest lucru este o imbratisare.

 

Conecteaza-te cu Facebook ca sa citesti tot articolul. Click pe butonul de mai jos:

Ti-e greu sa accepti ca un simplu gest poate rezolva toate problemele? Iata de ce trebuie sa ne imbratisam copiii chiar si atunci cand au un comportament groaznic

  • Cei mici invata mai bine cu dragoste decat cu pedeapsa. O imbratisare si o discutie despre ceea ce se intampa vor avea un rezultat mai bun decat tipetele si pedepsele.
  • Uneori, cand copiii nostri se comporta urat, de fapt striga dupa ajutor. Deoarece nu isi pot exprima sentimentele puternice intr-un mod mai adecvat sau poate pentru ca mai este si altceva care ii deranjeaza, oferindu-le bratele noastre deschise le aratam ca pot sa aiba incredere in noi. Ca impreuna putem afla care este de fapt problema si poate chiar vom reusi sa o rezolvam.
  • Uneori, cand cei mici sunt suparati si se comporta urat, simt si ei ca nu merita bunatate si respect, asa ca ne forteaza limitele. Practic, ne testeaza daca ne pasa de ei, daca le putem oferi dragostea noastra in orice conditii. Daca le oferim tipete si pedeapsa, sentimentele lor vor fi validate iar parerea pe care o au despre ei va fi si mai rea. De aici incepe un cerc vicios, care poate fi anulat cu o …. imbratisare.
  • Una dintre cele mai simple si eficiente modalitati de a colabora cu cei mici este conectarea. Avand o conexiune puternica cu noi, copiii sunt mai predispusi sa incerce sa faca ceea ce trebuie, in majoritatea situatiilor. Iar cand acest lucru nu le reuseste, cu o imbratisare le putem oferi energia de care au nevoie.
  • Dragostea pentru copiii nostri ar trebui sa fie neconditionata. Chiar daca ne displace comportamentul lor, ne iubim copiii indeferent de ceea ce fac. Copiii nostri trebuie sa stie acest lucru si, uneori, trebuie sa li se aminteasca despre asta. Din nou si din nou, mai ales atunci cand sunt foarte mici.
  • Uneori, chiar si noi, adultii, avem nevoie de o imbratisare. Cand copiii nostri sunt raniti sau frustrati iar situatia ne depaseste si nu mai stim ce facem sau cum sa procedam, uneori suntem noi cei care avem nevoie de o imbratisare, de conxiune si dragoste.

Tine minte aceste idei. Si, data viitoare cand toata lumea este tensionata, cand iti vine sa urli pentru ca si copilul tau face la fel… ofera-i o imbratisare.

 

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Family photo created by freepik – www.freepik.com

 

Comenteaza cu contul de FB

 

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *