Cum invatam cate zile au lunile


Invatam prin joaca pentru ca este cel mai usor. Mai exista si metoda toceala, in care cei mici repeta numarul de zile pana li se formeaza santuletul pe creier, dar eu nu despre asta vreau sa va povestesc.

Am sustinut intotdeauna ca invatatul poate fi frumos si distractiv totodata. Temele nu sunt o corvoada, si nici o pedeapsa, dar nu e destul sa le spui asta, pentru ca cei mici sa si creada. E nevoie sa se convinga singuri, dar… secretul sta in mainile noastre. Pentru ca daca reusim sa le trezim curiozitatea, imaginatia lor va face restul.

Ca sa ii invatam cate zile zile au lunile, o sa le spunem cateva reguli generale, iar in final va veni partea distractiva:
Vor putea vizualiza acest lucru pe pumnii lor :).
1. Lunile au 30 sau 31 de zile, alternativ
2. Prima exceptie o face luna februarie care are 28 (sau 29 de zile dar nu e cazul sa-i incarcam cu acest detaliu de la inceput).
3. A doua exceptie este ca iulie si august au 31 de zile chiar daca sunt alaturate.
4. Regula este ca e ce e “sus” are 31 de zile si ce e “jos” are 30 de zile.

Acum, tot ce au de facut este sa stranga palma pumn si se incepe numaratoarea de la incheietura degetului mic de la mana stanga. Aceasta este ianuarie si pentru ca este “sus” are 31 de zile.
Urmeaza o adancitura (intre incheietura degetului mic si cea a inelarului) care este februarie si are 28 de zile.
In continuare martie 31, aprilie 30, mai 31, iunie 30 si iulie 31.
Apoi se trece la mana dreapta, la incheietura degetulului aratator: luna august 31 de zile, septembrie 30, octombrie 31, noiembrie 30, decembrie 31.

In prima faza, pana se prind ei despre ce e vorba, puteti sa le scrieti cu pixul pe mana, ca sa vizualizeze, si va garantez ca o sa fie distractie maxima. Copiii adora sa se mazgaleasca asa ca de ce sa nu profitam de asta? 🙂

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *