Care este secretul pentru a petrece timp in aer liber cu cei mici chiar si cand incepe scoala

Am remarcat in ultimul timp tendinta cat mai multor adulti din jurul meu de a munci un an intreg ca sa plece o saptamana in vacanta. Cumva, o saptamana de placere si de relaxare trebuie platita cu multa munca si nefericire.

Aceeasi idee le este indusa si copiilor: invatati in timpul anului scolar ca sa puteti sa va relaxati in vacanta. Cu alte cuvinte, scoala nu are cum sa implice si distractie, e ceva ce trebuie tratat doar cu seriozitate.

Abordarea mea e cu totul alta, imi place sa imi traiesc viata per total, cu obligatii si distractii la un loc, organizate astfel incat sa pot pretinde ca sunt intr-o vacanta continua dar in acelasi timp  sa muncesc cu placere cate 12 ore pe zi.

Am incercat sa le arat si fetelor ca scoala nu inseamna neaparat o tristete continua, ca temele pot fi o adevarat sursa de distractie iar o lectie invatata in aer liber nu se poate compara cu nimic.

2

Imi aduc aminte din copilarie de unul dintre cele mai dragi jocuri din fata blocului: joaca de-a magazinul. Dura o vesnicie pana aranjam toate “produsele” pe paturica, pietrele erau bomboane, frunzele erau ciocolate iar banii ii confectionam singuri din bucatele de hartie pe care scriam diverse valori.

Le-am aratat si fetelor cum ma jucam eu cand eram mica insa cand am intins paturica le-am rugat sa isi ia si caietele de matematica. Si fara niciun fel de efort, dupa vreo ora de joaca continua, au vazut ca si-au terminat si exercitiile de adunare.

Alta data am mers in parc cu rolele si am improvizat un scurt spectacol international in care trebuia sa vorbim doar in engleza, eventual sa repetam cuvintele din manual.

Insa nu e obligatoriu ca toate activitatile in aer liber din timpul scolii sa aiba legatura cu temele. Uneori e bine sa mai furam cate o dupa amiaza ca sa mergem la piscina sau ca sa ne plimbam prin oras si sa mancam o inghetata.

1

Copiilor o sa le placa sau nu la scoala in functie de modul in care ii invatam noi sa priveasca lucrurile. Daca ii scoatem din cercul vicios al trezitului de dimineata, al clasei aglomerate, al temelor interminabile si al goanei dupa note mari, si daca reusim sa asociem scoala cu plimbari in aer liber, cu distractie si joaca atunci si ei vor fi mult mai dispusi sa accepte faptul ca scoala nu este neaparat un rau necesar ci o sansa  care ii pregateste pentru viitor.

Am scris acest articol uitandu-ma la Andreea si la Alexandra cum se distrau jucandu-se de-a scoala, alaturi de alti cativa copii cu care s-au imprietenit intr-o clipa.

Pozele sunt facute in cadrul campaniei pentru noua colectie Tex de la Carrefour – Back to School, toate hainutele si incaltarile sunt din aceasta colectie.

Multumim Hotel Caro pentru ca ne-a pus la dispozitie locatia aceasta minunata, unde ne-am simtit ca intr-un basm.

Puteti vizualiza AICI o parte din produsele din colectia “Back to School” care se gasesc la Carrefour.

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *