Cresc alocatiile pentru copii? Ce spune proiectul de lege.

Toata lumea in jurul meu e fericita pentru ca se maresc alocatiile la copii.

Cine? Cat? Cum? De cand?

Nimeni nu stie. Dar vorbesc de parca ar fi ceva sigur.

Totul a pornit de la un proiect ce vizeaza toti copiii din Romania si care se doreste a aduce modificari serioase la sistemul de alocatii.

Potrivit acestei propuneri legislative, incepand cu 1 ianuarie 2019, copiii cu varsta pana la 2 ani ar putea primi o alocatie lunara de 300 de lei, in timp ce alocatiile copiilor cu varsta intre 2 si 18 ani, ar fi de 150 de lei pe luna. .

Asteptam cresterea alocatiilor inca de la inceputul lui 2017, atunci cand guvernul PSD promitea acest lucru cu mare tam tam, insa stim cu totii ca nimic nu s-a schimbat. In prezent, alocatiile sunt tot in valoare de 200 de lei pentru copii sub 2 ani, respectiv 84 de lei pentru copii intre 2 si 18 ani.

Iata ce spune proiectul de lege care promite marirea alocatiilor copiilor, incepand cu 1 ianuarie 2019:

“Propunerea este de majorare a cuantumului alocației cu 50% pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 300 lei și cu 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 150 lei. România se află, din nefericire, pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privință cuantumului alocației pentru copii. Dacă în majoritatea acestor state alocația pornește de la peste 100 de euro, în România copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o sumă care nu acoperă decât într-o foarte mică măsură necesitățile unui copil”, precizează deputatul PNL Robert Sighiartău, inițiatorul proiectului.

Voi ce parere aveti, vom avea parte de aceste schimbari fericite?

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *