“Calutul din margareta” – cronica de carte

Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care l-au primit fetele de la Iepuras, este o carte frumos ilustrata si colorata, realizata in intregime de romani, in Romania ­čÖé .

A venit prim─âvara ╚Öi natura ├«nflore╚Öte. C├ót de mare v-ar fi uimirea dac─â a╚Ťi ├«ncerca s─â mirosi╚Ťi o margaret─â ╚Öi ├«n ea a╚Ťi g─âsi ascuns un c─âlu╚Ť?

Selena ├«╚Öi petrece verile ├«ngrijind gr─âdina cu flori a bunicii. ├Än vacan╚Ťa aceasta, ├«ns─â, are parte de o vizit─â neobi╚Önuit─â! ├Än cea mai mare margaret─â din gr─âdin─â, ├«l ├«nt├ólne╚Öte pe… Raz─â-de-Lun─â, un c─âlu╚Ť mic c├ót s─â-ncap─â ├«ntr-o palm─â. Acesta vine de pe Insula de Cristal, care acum este un t─âr├óm lipsit de flori dup─â ce o vr─âjitoare, cam alergic─â la polen, le-a distrus pe toate!

Selena se ofer─â s─â g─âseasc─â o solu╚Ťie pentru situa╚Ťia ├«n care se afl─â noul ei prieten ╚Öi asta atrage dup─â sine conlucrarea mai multor personaje, c─âci ├«ntotdeauna e mai u╚Öor c├ónd prietenii ├«╚Ťi sunt aproape!

Personajele se bazeaz─â se mai bazeaz─â ╚Öi pe sprijinul micu╚Ťului cititor, care are ocazia s─â le ajute, complet├ónd spa╚Ťiile special dedicate cu nume de flori ╚Öi cifre corespunz─âtoare.

Povestea surprinde prietenia nea╚Öteptat─â dintre Selena ╚Öi Raz─â-de-Lun─â, o amici╚Ťie ale c─ârei baze sunt ├«ncrederea, respectul ╚Öi afec╚Ťiunea. Rezolvarea problemelor este la fel de surprinz─âtoare ╚Öi men╚Ťine vie aten╚Ťia cititorului, care, la finalul c─âr╚Ťii, va fi invitat s─â devin─â autor ╚Öi s─â scrie propria versiune pentru dou─â scene care se reg─âsesc ├«n poveste.

C─âlu╚Ťul din margaret─â aduce ├«n prim-plan discu╚Ťii despre prietenie, spirit de echip─â ╚Öi ├«ncredere ╚Öi constituie o lectur─â minunat─â pentru orice anotimp!”

 

calutul din margareta

Cartea este scrisa de Andreea Calinescu si ilustrata de Alexia Udriste si face parte din portofoliul Editurii “Cutiuta┬ácu povesti”. Ce aduce nou aceasta editura este posibilitatea de a oferi o experienta personalizata care se poate realiza:

  • prin schimbarea numelor, genului sau altor detalii astfel incat cititorul sa simta ca este personaj al povestii
  • prin modularitate (povestea are o tema principala, dar exista mai multe scenarii pre-scrise din care cumparatorul le selecteaza pe cele dorite), aceasta varianta presupune faptul ca deciziile luate de cumparator influenteaza cursul povestii (fie forma finala a versiunii printate, fie desfasurarea povestii ├«n format digital);
  • prin conceperea unei ├«ntregi povesti avand ├«n vedere un anumit cititor.

Puteti rasfoi on line “Calutul din margareta” si tot acolo puteti vedea intreaga colectie┬áde carti oferita de editura.

De asemenea, daca va pasioneaza scrisul si ati vrea sa publicati o povestire pentru copii┬ápana in varsta de 12 ani, acum si aici este sansa voastra ­čÖé . Toate detaliile le gasiti aici.

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *