Free Comic Book Day la Red Goblin. Mii de benzi desenate vor fi oferite gratuit!

V-am tot povestit de pasiunea lui Cristi pentru benzi desenate, eroi si festivalurile de gen. Deja ne-a molipsit si pe noi iar prezenta la Comic Con si toate evenimentele dedicate a devenit obligatorie pentru toata familia 🙂 .

Asa ca va imaginati bucuria noastra cand am aflat ca fenomenul cultural Free Comic Book Day va avea loc si in Romania.

Free Comic Book Day este o zi in care magazinele de jocuri din intreaga lume ofera benzi desenate gratuit oricarei persoane care le trece pragul. Maine, 7 Mai, are loc a 15-a editie si vine cu un numar record de reviste de benzi desenate care vor fi oferite gratuit in toata lumea: 6 milioane de exemplare!

In Romania, magazinul oficial care organizeaza Free Comic Book Day este  Red Goblin care va oferi gratuit mii de benzi desenate, in engleza si romana, potrivite pentru toate varstele (copii si adulti), cu super eroii preferati!

Aflat pe strada Coltei 42, Red Goblin isi deschide portile de la orele 12:00 la 20:00, timp in care fanii pot veni oricand pentru a alege o revistă gratuită din cele pregatite special pentru eveniment.

free comic book day

Ce comic bookuri a pregătit Red Goblin?

Red Goblin pregăteste 50 de titluri de comic bookuri diferite, in format fizic, reviste din ediții speciale și universuri variate, potrivite pentru toate varstele, inspirate din jocuri video, filme, seriale TV si cultura pop. Lista completa de comic bookuri o gasiti pe pagina evenimentului!

Printre titluri se numara benzi desenate cu super eroi din universul Marvel si DC,benzi desenate romanesti, ca seria Harap Alb, benzi desenate pentru copii, cum sunt Pokémon, Grumpy Cat, Sponge Bob, Sonic the Hedgehog, benzi desenate cu personaje clasice, cum sunt Pantera Roz, Strawberry Shortcake sau Archie, benzi desenate inspirate de filme si seriale TV, cum sunt The Walking Dead, Doctor Who, Bob’s Burgers, Familia Simpsons, Firefly, si chiar recentul Deadpool, si multe altele.

“Vrem ca fanii de comic bookuri sa gaseasca ceva nou, iar cei care nu au mai vazut aceasta lumea sa experimenteze un posibil nou hobby: benzile desenate! Si impreuna sa stabilim o comunitate activa de cititori de benzi desenate si in Romania — iar asta incepe cu copiii, de aceea un aspect foarte important al evenimentului este sa-i incurajamsa citeasca.” — povesteste Mara Radu, reprezentant RedGoblin.ro.

Pe lângă revista gratuită de benzi desenate pe care orice vizitator o primeste,  Red Goblin mai organizeaza pentru fani si concursuri cu tragere la sorți, sesiuni de cosplay, precum și discuții la Clubul de Benzi Desenate.

“Ne bucuram sa fim unul din cele 2300 de magazine de benzi desenate si boardgames din toata lumea care sustin si promoveaza aceasta zi speciala. Faptul ca impreuna am intrecut un nou record, de 6 milioane de reviste de benzi desenate care vor fi oferite in toata lumea, nu face decat sa arate cat de mult a crescut interesul asupra benzilor desenate ca fenomen cultural. Anul trecut am avut peste 500 de participanti in Bucuresti, iar in 2016 speram ca numarul sa se tripleze! Suntem pregatiti cu o multime de reviste care abia asteapta sa-si gaseasca cititorii!”

2016 – 15 ani de Free Comic Book Day

2016 este anul care marchează 15 ani de când scriitorul Joe Field a decis să creeze Free Comic Book Day. De la începuturile sale modeste în 2001, evenimentul a devenit un fenomen mondial, prezent în marea majoritate a țărilor unde există o cultură a boardgame-urilor si benzilor desenate.

Deci maine, intre 12:00 si 20:00 ne vedem la Red Goblin, pe strada Coltei 42! Mai multe informații despre acest eveniment special și despre desfășurarea lui puteti găsi pe pagina de Facebook sau site-ul oficial Red Goblin.

Ca sa fiti la curent cu noutatile despre Meseria de Parinte nu uitati sa dati Like Paginii de FB   sau sa va inscrieti la Newsletter.

magazinul de jocuri

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *