VIDEO – Percheziție inopinantă a polițiștilor într-o clasă generală. Elevii au fost amenințați și intimidați, fără niciun fel de explicații

O descindere în forță a avut loc într-o școală generală din Jilava. Ca într-un film de acțiune, cu dealeri de droguri sau teroriști internaționali, polițiștii au descins inopinant, coborând din 5 autospeciale, direct în curtea școlii. 

Nimeni din conducerea școlii nu avea informații despre această acțiune, dar asta nu i-a oprit pe polițiști să intre rapid într-o clasă, fără să se prezinte vreun mandat și fără să se legitimeze. 

Deși directoarea a încercat să afle de la polițiști ce se întâmplă, aceștia nu i-ai permis accesul în clasă în timp ce îi percheziționează pe cei mici. Imaginile apărute public la câteva zile de la incident, filmate de camera de supraveghere din clasă, arată un comportament abuzator al polițiștilor, care au țipat și i-au intimidat pe copii. 

Este greu de înțeles de ce poliția a ales să acționeze în acest fel, având în vedere că nu era vorba de vreo urgență, iar toți elevii erau minori, ceea ce presupune informarea și chiar prezența părinților sau tutorilor. 

Imaginile de mai jos au fost obținute de Fanatik și ne arată clar că este vorba despre o clasă cu elevi liniștiți, care au un comportament normal, asta până să intre polițiștii. 

Fără să le explice nimic, polițiștii le spun copiilor să-și golească buzunarele și ghiozdanele pe bănci. Deși speriați, copiii se conformează. Din păcate un copil cu afecțiuni din spectrul autist a fost cel mai afectat, el repetând de mai multe că îi vine să vomite. Niciun polițist nu a luat în considerare cuvintele copilului și nu i-a acordat ajutor. 

Citește aici ce declară părinții elevilor

Află care sunt primele declaratii oficiale ale sindicatului politistilor.

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *