Testele PISA si WC-ul din curtea scolii

Ne-am declarat surprinsi cand am aflat de curand, in urma testelor PISA, ca aproape  jumatate dintre elevii romani sunt analfabeti functionali.

Ca si cum elevii romani ar avea toate conditiile de invatare, iar rezultatele testarilor, indiferent ca vorbim despre Capacitatea Nationala, Bacalaureat sau PISA pur si simplu nu au niciun corespondent in viata reala.

Imi pare rau ca trebuie sa va trezesc la crunta realitate, dar in Romania, in acest moment, exista 1100 de scoli cu toaleta in curte, fara canalizare si fara apa curenta! Sune estimari oficiale, oferite de Ministerul Educatiei. 

Haideti sa lasam dezbaterile si sa punem punctul pe “i”. Pana nu vom avea scoli in care sa le oferim copiilor conditiile necesare unei educatii corespunzatoare, atat invatamantul dar si societatea in sine, se vor degrada cu fiecare generatie care paraseste bancile scolii.

Haideti sa ne implicam, pentru ca doar impreuna putem aduce o schimbare in bine pentru copiii nostri, pentru elevii de care ne dorim sa fim mandri.

Haideti ca impreuna, sa incercam sa eliminam din realitatea romaneasca scolile cu WC in curte, cele fara apa curenta si neigienizate.

A avea acces la o toaleta curata este un drept si nu un privilegiu

Daca esti de acord cu aceasta afirmatie, intra pe www.crucearosie.ro sau www.domestos.ro si fa o donatie.

Pentru ca sustin acest demers initiat de Domestos, am sa premiez 5 dintre donatori, cu premii constand in pachete ce contin o jucarie si un kit de produse Univeler pentru curatenia casei.

Tot ce trebuie sa faceti este sa intrati pe www.crucearosie.ro, sa urmati pasii de acolo pentru a efectua donatia iar apoi sa postati un printscreen cu dovada platii, la postarea de FB de mai jos.

Concursul se deruleaza pana pe 23.12.2019, ora 24:00.

Pe 24.12.2019 vom afla cu ajutorul aplicatiei Comment Picker cine sunt castigatorii celor 5 premii.

Campania de igienizare a scolilor derulata de Domestos se afla la a 5a editie si, ca in fiecare an, Ministerul Educatiei este partener, incurajand scolile sa aplice in programul anuntat si promovand importanta igienei atat in scoli cat si acasa.

Pentru ca suma necesara rezolvarii acestei probleme a toaletelor, la nivel national, este mult mai mare, Domestos impreuna cu Crucea Rosie lanseaza o campanie de strangere de fonduri, catre toti cei care isi doresc sa contribuie la aceasta cauza, astfel incat sa nu mai existe nicio unitate de invatamant cu toalete in curte si conditii precare de igiena.

Suma colectata in acest fel se va adauga celor 45.000 de EUR, ce reprezinta sponsorizarea oferita de Domestos pentru dotarea dotarea efectiva a doua dintre ele cu grupuri sanitare precum si modernizarea toaletelor in alte doua institutii de invatamant. Mai mult decat atat, alte 100 de scoli vor primi produse de curatenie Domestos.

Crucea Rosie Romana va gestiona fondurile si va coordona intreg procesul, de la autorizarile necesare pana la instalarea efectiva si punerea in functiune a grupurilor sanitare. Pe baza conditiilor de eligibilitate si a capacitatii de implementare a Crucii Rosii Romane, se vor stabili, la fiecare 3 luni, unitatile de invatamant unde vor incepe lucrarile.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

 

Ana Maria Mitrus

Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama - pentru Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published.