Tara arde si baba se piaptana

Astazi in presa se vorbeste foarte mult despre noul proiect de lege care a fost deja avizat favorabil de Camera Deputatilor si care prevede obligativitatea intonarii imnului national in scoli, in fiecare zi de luni, la inceputul cursurilor.

“Potrivit proiectului, semnat, printre altii, de Ecaterina Andronescu, Viorel Arcas, Marius Bota,Ioan Chelaru, Alexandru Cordos, Gabriela Cretu, Darius Valcov si de fostul senator Toni Grebla, in prezent judecator la Curtea Constitutionala, inspectoratele scolare teritoriale ar urma sa verifice respectarea acestor prevederi si sa stabileasca masuri de sanctionare pentru conducatorii unitatilor de invatamant unde se constata nereguli privind aplicarea acestei legi.”

Recunosc ca prima data m-a pufnit rasul. Adica nu vad ce alta reactie poti sa ai atunci cand ai copii in sistemul de invatamant, cand stii care e situatia si cum merg lucrurile, CAND VEZI REZULTATELE DEAZATRUOASE DE LA BAC si cand poti prevedea foarte usor in ce directie merge aceasta tara, cu generatii intregi de tineri care nu stiu sa faca nimic. Care nu au ramas cu nimic din cei 12 ani de scoala si care se presupune ca vor sustine economia si vor contribui la dezvoltarea tarii.

Spuneti-mi va rog, asta e important? Sa se cante imnul? Oare asta va rezolva criza de dascali pregatiti sa formeze copii, sau criza de manuale sau de fonduri pentru scoli, sau de ajutoare pentru copiii din familii sarace sau defavorizate?

Oare intonarea imnului le va oferi ceva copiilor minoritari care locuiesc in capatul strazii noastre, care se joaca in noroi si gunoi dimineata cand noi (si alti norocosi) plecam spre scoala si gradi?

Oare imnul ii va ajuta cu ceva pe copiii care sunt trimisi la scoala doar pentru ca acolo gasesc ceva de mancare?

Oare imnul va opri anumite comportamente din scoli unde copiii sunt abuzati fizic si pshihic, unde sunt dresati sa se alinieze si unde sunt uniformizati la o masa care nu are voie sa gandeasca sau sa aiba pareri?

Asta e rostul inspectoratelor, sa verifice daca se canta imnul dimineata si sa sanctioneze persoanele care nu se conformeaza? Pentru ca nu-i asa, nu e important doar sa dam legi important e sa gasim si sanctiuni pe masura. Aceasta e o lectie importanta invatata tot in sistemul de invatamant unde nimeni nu apreciaza progresul de orice fel si orice nivel, dar unde toata lumea sactioneaza comportamente care nu au nicio legatura cu inteligenta sau nivelul de cunostinte.

Oare mai exista vreo speranta pentru acesti copii, sa mearga la scoala de placere si nu pentru ca “trebuie”, sa inteleaga ca invatatura e pentru ei si nu pentru altii, ca satisfactiile vor veni in timp si ca notele nu inseamna nimic?

Oare “Desteapta-te romane” are vreo insemnatate sau sunt doar vorbe goale?

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

2 thoughts on “Tara arde si baba se piaptana

  1. Tu chiar crezi că ăia de la gu ern se gândesc la ce e bine pentru viitorul țării? Că atunci când dau o lege o fac gândindu-se cum va ajuta asta la bunăstarea poporului şi nu la a lor şi a neamului lor?
    Ana, e bine că speri. Poate aşa avem o şansă, facă sunt mai mulți ca tine care speră şi care vor face mai mult de atât

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*