Si in 2015 inot pentru copiii prematuri si famiile lor

Si in 2015 sunt alaturi de Diana si Corina si Asociatia Unu si Unu care incearca sa aduca putin caldura si bucurie copiilor nascuti prematur si familiilor lor.

Cu multa incredere ne-am inscris la Swimathon cu un proiect foarte bun, care a fost selectat sa faca parte din cauzele promovate in acest an. Proiectul nostru presupune infiintarea unui call center, un Help Line prin care sa putem oferi parintilor informare si suport.

A da nastere unui copil este o adevarata bucurie. A naste prematur este o adevarata trauma pentru copii si familiile acestora, ceea ce duce la cresterea abandonului noului nascut in maternitati si creste rata divorturilor. Parintii nu beneficiaza de consiliere psihologica, nu exista un centru de monitorizare dupa externarea prematurilor si nici indrumare specializata care sa previna dizabilitatile.

Pentru a putea acoperi la nivel national nevoia de consiliere, suport si informare pentru familiile cu risc de a naste prematur dar si pentru cele care trec prin trauma prematuritatii, Asociatia Unu si Unu isi doreste sa infiinteze aceasta linie telefonica care va oferi servicii de consiliere 4h/zi de luni pana vineri. Parintii si viitorii parinti vor beneficia de experienta medicilor din ariile: ginecologie, neonatologie, medicina de familie, psihologica dar si de experienta unui parinte care a trecut prin aceasta experienta.

Costurile estimate pentru a putea demara acest proiect pilot se ridica la 11.000 de lei, suma pe care ne-am propus sa o strangem la Swimathon. Anul acesta voi inota alaturi de Bogdana si Tily insa avem si cateva surprize pe care le vom anunta in curand. De asemenea, mai avem doua locuri disponibile in echipa asa ca daca vreti sa fiti alaturi de noi, daca puteti sa ne ajutati sa facem cat mai multe bazine si sa strangem cat mai multi bani, trimiteti-mi un CV si o scrisoare de intentie 🙂 . Glumesc, desigur 🙂 , daca vreti sa va alaturati echipei va asteptam cu drag alaturi de noi, sa facem valuri pentru copiii nascuti prematuri si familiile lor.

Va reamintesc care e treaba cu Swimathon (aici), de ce am ales eu sa inot pentru copiii prematuri (aici), care a fost proiectul nostru anul trecut (aici) si cum a fost anul trecut (aici). Iar aici puteti citi despre impactul proiectului Fire de dragoste.

3

Vara asta ma serbez pe 4 iulie si va invit din nou la petrecerea de ziua mea 🙂 , de data aceasta la bazinul acoperit de la Dinamo. Si va aduceti aminte da?, in loc de cadouri, puteti face o mica donatie pentru proiect 🙂 .

Va reamintesc ca anul trecut am fost pe locul 4 in topul sumelor stranse la Swimathon cu suma de 10.665 lei. Nu am fi reusit fara ajutorul vostru asa ca suntem increzatoare ca si anul acesta vom face istorie, tot alaturi de voi. Va multumim!27 26

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *