Voi stiati de protectia solara cu filtre minerale 100% naturale?

Desi folosesc permanent creme de protectie solara nu am reusit niciodata sa ma informez suficient referitor la cremele 100% naturale. Stiam ca exista, auzisem ca sunt eficiente insa nu mi-a fost niciodata clar cum functioneaza. Acum am aflat despre ce este vorba si va spun si voua.

Nanoparticulele de dioxid de titan din cremele cu protectie solara conventionale

Pe cat de importante sunt aceste nanoparticule in oferirea protectiei impotriva radiatiilor UVA si UVB, pe atat de controversate sunt. Foarte multi cercetatori atrag atentia ca nanoparticulele sunt atat de mici incat pot penetra pielea si pot ajunge in organism. Dupa ce un studiu din 2003 al medicilor britanici a tras un semnal de alarma ca acestea ar putea avea legatura cu maladii precum Alzheimer si Parkinson, in 2009 a fost initiat un studiu de amploare la University of Ulster pentru a putea determina eventualele legaturi dintre nanoparticule si cancerul de piele. Subiectul este inca deschis, parerile sunt impartite insa toata lumea este de acord ca tehnologia este folosita de prea putin timp pentru a putea avea niste rezultate concludente.

În 2009, Comitetul științific pentru riscuri sanitare emergente și noi (CSRSEN) a concluzionat că „în timp ce metodologiile de evaluare a riscurilor potențiale ale substanțelor și ale materialelor convenționale pentru om și mediu sunt larg utilizate și sunt, în general, aplicabile nanomaterialelor, aspecte specifice nanomaterialelor continuă să necesite evoluții suplimentare. Această situație va persista până când vor exista suficiente informații științifice disponibile pentru a caracteriza efectele nocive ale nanomaterialelor asupra omului și mediului.”

Una peste alta, eu cred ca nu iese fum fara foc si daca exista alternative sanatoase si care nu sunt riscante, e mai bine sa apelam la ele.

 

Filtrele minerale din cremele cu protectie solara 100% naturale

Ofera protectie maxima impotriva razelor de soare, formand un strat protector la nivelul pielii. Mineralele din compozitie reflecta razele solare nocive ca niste mici oglinzi, oferind un FPS 45.

O crema naturala contine si uleiuri organice de rodie, masline si nuci de Macadamia care hidrateaza intens, iar extractul de catina si luminita protejeaza pielea foarte sensibila (cum este cea a bebelusilor de exemplu).

Crema 100% natural, nu contine filtre solare chimice, are o formula foarte concentrata si nu contine alcool. Actioneaza imediat dupa aplicare si este rezistenta la apa.

Voi ce produse pentru protectia solara folositi si recomandati mai departe?

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *