Premiera nationala, violenta cibernetica este pedepsita!

Sentinta in premiera nationala data de judecatorii din Husi, doua eleve au fost condamnate definitiv la 1 an si 4 luni cu suspendare pentru ca au distribuit fotografii cu o colega, in ipostaze indecente. Totul a pornit dupa ce iubitul uneia dintre cele doua eleve a pacalit-o pe minora de 15 ani (colega de liceu cu primele doua) sa se dezbrace in fata camerei si a facut print screen-uri cu ea. Ulterior, fotografiile au fost imprastiate in tot liceul.

În două rânduri, folosindu-se de funcţia «print Screen», tânărul a realizat seturi de capturi ale ecranului calculatorului pe care îl folosea, în care partea vătămată apărea în ipostaze indecente. Tânărul a trimis un set din respectivele fotografii, prin reţeaua de internet, la două persoane de sex feminin. Acestea, la rândul lor, au prezentat fotografiile compromiţătoare unor cunoştinţe de-ale minorei, fără acordul acesteia”, a declarat subcomisar Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Sursa: adev.ro/n39ls8

Daca pentru cele doua eleve, distribuirea pozelor compromitatoare cu colega lor mai mica a fost ceva distractiv, pentru adolescenta de 15 ani a fost nevoie de interventia psihologilor pentru a depasi trauma si sa-si continue parcursul scolar foarte bun.

Noi am făcut o anchetă la nivelul şcolii, însă ne-am axat pe eleva care a fost victima acestui incident nefericit. Este o elevă cu rezultate foarte bune la învăţătură. A discutat mult şi cu diriginta şi cu psihologul şcolii şi, din punctul nostru de vedere, credem că a reuşit să treacă peste situaţia creeată. Faţă de celelalte două eleve, am lăsat Poliţia să-şi facă treaba”, a declarat Manuela Iacob, directorul Colegiului Cuza Vodă, la data trimiterii dosarului spre judecare.  Sursa: adev.ro/n39ls8

Sentinta in premiera nationala data de judecatorii din Husi are la baza o lista lunga de traume psihologice care o pot marca pe viata pe victimaminora.

Suferinţele psihice, constând în lezarea demnităţii, sentimnentul umilinţei, frustrarea, însoţesc întotdeauna, şi uneori depăşesc în intensitate, traumele psihice propriu-zise. Nu orice daună se concretizează prin stări de fapt, ci se menţine la nivelul trăirilor psihice. Tulburarea dăunează climatului moral sănătos de care are dreptul să beneficieze orice persoană şi creează o stare de nelinişte, de zdruncinare a mersului calm şi paşnic al vieţii sufleteşti”, se arată în motivarea magistraţilor din Huşi. Sursa: adev.ro/nfnii2

Morala acestui caz este una singura si se refera evident la lipsa comunicarii dintre parinti si copii dar mai ales la pericolul aruncarii copiilor in lumea virtuala fara a li se explica pericolele la care se expun. Acesta este doar primul caz insa cu siguranta vom asista la mult mai multe avand in vedere varsta din ce in ce mai mica la care copii au acces pe internet, nesupravegheati.

Este un semnal de alarma din care ar trebui sa intelegem ca nu-i ok sa ne amagim singuri ca cei mici  “doar se joaca” sau doar “se uita pe youtube” sau “au smartphone dar nu au internet”. Din pacate cei mici au invatat cum sa foloseasca tehnologia mult mai bine decat noi si pentru ca nu putem sa-i tinem departe de ea (si nici nu-i ok pana la urma) ar fi mult mai bine sa le explicam ce inseamna aceasta tehnologie, si cu bune si cu rele.

Voi ce parere aveti de toata nebunia asta? Ce ati fi facut daca ati fi fost in locul parintilor minorei de 15 ani?

1

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte
Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. Calculator Sarcina / Data Probabila A Nasterii

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

  • Article By :
    Buna, Eu sunt Ana Maria Mitrus, sunt casatorita – cu Cristi, si sunt mama – de Alexandra si Andreea. Imi place sa petrec foarte mult timp cu familia mea si sa ma implic in tot ce inseamna cresterea si educatia fetitelor. Imi place sa cos si sa mesteresc, imi place sa citesc si sa aflu lucruri noi si interesante in orice domeniu. Imi plac oamenii care au ceva de spus si de la care pot sa invat ceva. Imi plac animalele, imi place sa merg cu rolele si imi place marea. Ma bucur de viata si sunt recunoscatoare pentru tot ce am.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*