Review Statie de calcat Philips PerfectCare Pure

Am promis ca revin cu pareri despre statia de calcat pe care am primit-o spre testare. Ce sa zic, depaseste cu mult orice asteptari iar performantele sunt extraordinare. Si ma simt nevoita sa subliniez ca de-a lungul timpului am avut de-a face cu diverse device-uri de calcat, avand in vedere ca rochiile pe care le fac sunt foarte delicate si pretentioase.

Ce m-a impresionat din primul moment la aceasta statie de calcat este faptul ca nu are buton pentru reglarea temperaturii. Pur si simplu, isi regleaza singura temepratura necesara, nu ma intrebati cum. Cert e este ca am calcat de la blugi, la tricouri de bumbac, la bluze de matase sau poliester, iar statia a stiut ce are de facut. In plus, statia nu se tine in picioare cand  facem o pauza ci direct cu talpita pe masa de calcat. A durat ceva pana sa ma obisnuiesc cu acest lucru, mi-a fost foarte greu sa admit ca nu este niciun pericol, statia oprindu-se automat dupa cateva minute de nefunctionare.

In plus, jetul de abur este foarte puternic, astfel incat se poate calca cu rezultate remarcabile atat orizontal cat si vertical. Asta m-a ajutat foarte mult la calcatul rochiilor lungi de seara, facute din matase naturala. Am evitat astfel un drum si niste costuri la curatatorie reusind sa fac “in house” o operatie dificila. Am calcat si rochii din dantela si fuste din tul, repet: fara sa reglez temperatura. Pentru mine asta este pur si simpli magic. Doar eu stiu cate “nefacute” am facut in trecut din cauza fierului care nu se racea repede sau corespunzator lasand o urma de toata frumusetea pe rochia care trebuia predata a doua zi.

Este o statie foarte utila, calca repede si bine, are jetul de abur foarte puternic, calca atat orizontal cat si vertical. Am calcat cu ea blugi, tricouri, bluze de matase sau de poliester, fara sa-i reglez eu temperatura. De fapt nici nu are buton de reglare, isi stabileste singura temperatura optima. Poti sa o lasi pe masa de calcat pornita fara sa te temi ca va lua foc. Dupa cateva minute in care nu este folosita se opreste singura.

Vasul de apa este foarte incapator (1.5 l) astfel incat putem calca foarte mult fara sa ramanen fara abur (pana la 2 ore si jumatate!!!). Apa se incinge foarte repede, astfel incat timpii “morti” in care asteptam sunt aproape inexistenti.

In filmuletul de mai jos puteti vedea statia Phillips la treaba, cat de frumoasa este si cat de usor se calca cu ea.

[youtube 1SwSNthqmvw nolink]

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *