Prajitura Greta Garbo

Prajitura Greta Garbo este o prajitura de casa adevarata si iese cantitate foarte generoasa la efort relativ redus.

Ingrediente:

Pentru 4 foi:
  • 700 g faina
  • 250g unt cu min. 80% grasime, moale, la temperatura camerei
  • 3 oua intregi
  • 250 g smantana acrisoara, groasa
  • 130 g zahar pudra
  • 25 g drojdie proaspata sau 7 g uscata
  • sare, coaja rasa de lamaie, vanilie
Umplutura:
  • 3 borcane mici de gem (de 400 ml fiecare): caise, capsuni, zmeura, visine, prune
  • 200 g nuca zdrobita cu sucitorul sau macinata mare
  • 200 g zahar tos
Glazura:
  • 300 g ciocolata amaruie topita
  • sau 300 g glazura de ciocolata facuta din 100 g apa, 100 g zahar si 200 g ciocolata amaruie

Foi: Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefieaza. Se adauga untul la temperatura camerei, cele doua oua, pe rand, si se amestecat bine cu mixerul. Se toarna apoi si smantana, coaja de lamaie si faina. Se amesteca putin mai usor si se lasa aluatul la crescut cam 40 de minute. Aluatul pufos se imparte in 4 parti egale si se intind 4 foi cu grosimea de o jumatate de cm, pe hartie de copt.

Fiecare foaie se intinde pe hartie de copt de aceeasi marime cu tava. Procedand asa, foaia se poate muta usor in tava fara sa-si piarda forma. Se dezlipeste foaia de pe hartie dupa ce se asaza in tava. Se intinde destul de usor.

Nuca se amesteca cu zaharul vanilat si zaharul tos. Impartim in 3 parti egale.

Se unge tava cu unt si se incepe montarea prajiturii, punand o prima foaie peste care se intinde o parte din gem. Se presara din amestecul de nuca cu zahar si se continua cu cealalta foaie, si tot asa pana la ultima care ramane curata.

Se lasa tava cu prajitura la cald timp de 30 de minute sa dospeasca si apoi se da la cuptor preincalzit timp de o ora, la foc potrivit.

Glazura lucioasa se toarna peste prajitura rece si se pregateste la cuptorul cu microunde punandu-se toate ingredientele intr-un castronel si amestecand in ea, din 30 de secunde in 30 de secunde, pana cand s-a format un sos gros.

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte 
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

Sharing is Caring! ❤

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro. 

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. 

Articolele publicate  pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

Comenteaza cu contul de FB

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *