„Numele meu este Maria și sunt bisexuală”. Așa sună un mesaj afișat pe un panou stradal din Capitală. Vasile Bănescu reclamă „ofensiva obscenității publice cocoțată sfidător pe panouri stradale”

„Numele meu este Maria și sunt bisexuală”. Așa sună un mesaj afișat pe un panou stradal din Capitală. Pe fundal putem vedea o doamna în vârstă, cu părul roz și gura până la urechi.  Un barbat aflat la aceesi varsta apare si el pe un alt panou publicitar spuand ca este gay.

Este vorba despre o campanie la nivel european care intenționează să combată discriminarea bazată pe vârstă, orientare sexuală și identitate de gen.

 

Patriarhia Română a reacționat la panourile stradale din București care înfățișează bătrâni bisexuali: „Ofensiva obscenității publice cocoțată sfidător pe panouri stradale îi dezvăluie pe ideologii pansexualismului galopant în toată nuditatea lor ideatică”.

 

A promova public, adică inclusiv în văzul copiilor cu bunici decenți de mână, personaje care își afirmă țanțoș bi-orientarea sexuală, ca și cum ne-ar comunica ceva esențial pentru binele nostru comun, indică în primul rând nivelul înalt de trivialitate al concepției ideologice ce animă asemenea acțiuni (progresismul neo-marxist en vogue)”, spune Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

A face din sexualitate, temă a intimității prin excelență, un subiect de publicitate stradală, spune foarte multe despre direcția în care suntem invitați de ideologii zilei să privim și să ne urnim”.

Vasile Bănescu semnalează că „în criză majoră de subiecte ceva mai importante pentru societatea din epoca «post-adevăr», mărturisirea stridentă a orientării non-heterosexuale în public devine treptat o «datorie», marginalul devine centru al atenției publice, necesara intimitate devine exhibare, claritatea morală devine obligatorie cecitate”.

Reprezentantul Patriarhiei atrage atenția asupra contextului în care apar controversatele panouri:

Nu în ultimul rând, ar trebui observat contextul conturat recent și în spațiul românesc inundat perfid de teme suspect de stringente precum «educația sexuală obligatorie» de la vârste cât mai fragede, sau elucubranta «ideologie de gen». Teme care îi privesc frontal pe copiii, tinerii și părinții acestei țări, dar care sunt subtilizate abil dezbaterii publice”.

A ridica semne de întrebare în legătură cu toate aceste lucruri, a cere o justificare rațională a lor dincolo de sofismele în care sunt împachetate, te transformă desigur în «medieval», «bigot» sau «fascist». Ceea ce nu este tocmai firesc în «societatea deschisă» a clamatei transparențe totale”, constată Vasile Bănescu.

Panourile publicitare în discuție au fost realizate într-o campanie finanțată de un program european care se desfășoară în 6 țări europene.

 

Jurnalistul Paul Andrei a anunțat pe pagina sa de facebook că a decis să depună sesizări către organele abilitate, față de campania stradală din Sectorul 6.

„Când ies cu hamburgerul de fast food în gură copiii o văd pe această frumoasă bătrână care iese din dulap și afirmă că e bisexuală.Îl va măcina curiozitatea? Eu zic că da. De aceea eu cred că oarecum putem încadra fapta la articolul 221. Infracțiuni contra libertății și integrității sexuale – Coruperea sexuală a minorilor. (…)

Inteleg libertatea de expresie, cunosc drepturile minoritatilor insa toleranța nu inseamna promovarea in spatiul public a unor comportamente sexuale, de oricare fel ar fi ele.

Acestea fiind spuse am făcut sesizări în acest sens la Politia Sectorului 6, Politia Capitalei, Primaria Sectorului 6, Primaria Generala, Direcția Generală de Asistență a Copilului Sector 6 și București. Să vedem ce cred aceste instituții despre treaba asta”, a notat el.

 

Ca sa fii la curent cu toate noutatile despre Meseria de Parinte nu uita sa:

  1. Te inscrii la Newsletter (vei primi saptamanal un email cu ultimele articole publicate)
  2. Dai Like Paginii de FB Meseria de parinte
  3. Te inscrii in Grupul De FB Meseria de parinte
  4. Dai Subscribe la canalul de YouTube Meseria de Parinte

******************************************************************

Meseriadeparinte.ro este un blog personal, proprietarul de drept este Ana Maria Mitrus.

Ca vizitator si deci utilizator al blogului confirmi ca ai citit si esti de acord sa respecti TERMENII SI CONDITIILE stabilite de Meseriadeparinte.ro.

Folosirea acestui blog si a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii.

Articolele publicate pe Meseriadeparinte.ro se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice).

 

Comenteaza cu contul de FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *